nezavisne novine

Refik Šabanadžović predsjednik žirija izbora najboljih sportaša

Sport / Flash | 22. 10. 2015. u 10:19 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Refik Šabanadžović velikan ex jugoslavenskog i europskog nogometa bit će predsjednik ovogodišnjeg žirija 15. jubilarnog Izbora najboljeg sportaša Bosne i Hercegovine za 2015. godinu, u organizaciji „Nezavisnih novina“ i Radio-televizije BiH.

Partner prestižne i ugledne manifestacije i ove godine je krovna bh. sportska institucija - Olimpijski odbor BiH. Punu podršku ovom projektu daje i državni vrh BiH, odnosno Predsjedništvo BiH kao tradicionalni pokrovitelj, a neizostavna je i podršku Ministarstva civilnih poslova BiH, objavio je organizator.

"Svake godine sa zadovoljstvom sam gost ovog eminentnog događaja koji je osim promocije najboljih među najboljima, ujedno i prilika za susret brojnih sportskih velikana na jednom mjestu. Počašćen sam što mi je pripala uloga predsjednika upravo kada ova ugledna manifestacija slavi jubilej. Moji prethodnici u ulozi predsjednika, vrhunska sportska imena, uzori i autoriteti, obavezali su mene i ljude iz žirija da i ove godine radimo predano, te održimo kontinuitet nepogrješivosti prilikom donošenja odluka. Želimo da naše odluke budu poticaj ne samo onima koji će biti nagrađeni, nego svim sportašima u BiH", rekao je Refik Šabanadžović.

U ulozi predsjednika žirija pomagat će mu istaknuti bivši sportaši, sportski radnici i predstavnici medija u našoj zemlji. Žiri će održati četiri sjednice, od čega prvu 2. studenog u Sarajevu u zgradi RTV doma.

Zatim slijede sjednice u Mostaru i Banjaluci, te posljednja četvrta, kada će biti donesene i konačne odluke, na dan same manifestacije 15. prosinca u Kongresnom centru hotela "Terme" na Ilidži.

Kopirati
Drag cursor here to close