Formula 1

Red Bull ne bi glasao za 'Halo'

Sport / Flash | 14. 07. 2016. u 09:58 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sigurnost u Formuli 1 na iznimno je visokoj razini, toliko visokoj da se određene momčadi libe dodatnog napretka..., doduše na uštrb stila. 

Sigurnosni sustav 'Halo' mogao bi se naći na F1 bolidima od 2017. Donio bi dodatnu zaštitu vozačkom kokpitu, a ideja je nastala kao reakcija na tragičnu smrt Francuza Julesa Bianchija, koji je prošle godine preminuo od posljedica nesreće na VN Japana 2014. 

Pa ipak, usprkos potencijalnom dizanju sigurnosnoti na višu razinu, Grand Prix karavana nije ujedinjena po pitanju uvođenja kontroverznog sustava koji ruši ideju Formule 1 kao prvenstva u kojem se utrkuju bolidi otvorenog kokpita. 

Jedna od momčadi koja se otvoreno protivi ideji je Red Bull, koja je 'Halo' testirala ovog tjedna na testiranju na Silverstoneu. 

“Radije bih da se sustav razradi, da prođe dodatno usavršanje, nego da počenom s nečim što bi moglo imati ozbiljne posljedice, izjavio je šef tima Christian Horner i dodao: “Ja sigurno ne bih glasao “za”. 

Red Bull je odvojeno razvijao svoj sustav zaštite kokpita 'Aeroscreen', ali je projekt gurnut u stranu nakon što je FIA zatražila dodatno usavršavanje. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close