Prijavite se ...

Red Bull Dajak: Utrka čamaca na brzom Vrbasu

Sport / Flash | 16. 07. 2014. u 06:13 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za sve ljubitelje zanimljivih natjecanja i vožnje čamcem na brzoj rijeci, Red Bull je ovog ljeta pripremio pravu poslasticu. Red Bull Dajak je trka tradicionalnim čamcem – dajakom, koja će se održati 3. kolovoza na rijeci Vrbas u Banjoj Luci.

Tradicija vožnje dajakom na rijeci Vrbas seže stotinama godina unazad. Nastao iz potrebe da se pređe brza rijeka i plovi uzvodno i nizvodno, dajak je jedinstvena vrsta čamca karakteristična za ovaj kraj. Nalik je na kanu, ali njime se upravlja stojeći i pomoću dugačkog vesla.

Kako bi oživio tradiciju dajaka, Red Bull organizira natjecanje Red Bull Dajak, koje će se održati 3. kolovoza 2014. godine u 17 sati u Banjoj Luci.

Pravila su jednostavna. Natjecanje se odvija po principu 4-cross, tj. četiri natjecatelja kreću istovremeno. Utrka se vozi uzvodno i nizvodno, a na stazi su postavljene bove oko kojih se sudionici moraju okrenuti. Cilj je odvesti stazu bez grešaka i stići prvi na cilj. Namjerni fizički kontakt za vrijeme vožnje znači diskvalifikaciju.

Pobjednici iz svake vožnje prolaze u naredni krug i tako sve do finala u kojem će se saznati tko je najbrži i najvještiji dajakaš. Svi oni koji žele sudjelovati u trci, a nemaju svoj dajak, moći će koristiti čamac koji će biti osiguran na dan natjecanja.

Prijave su već otvorene, a da biste se prijavili potrebno je poslati ime i prezime, datum i mjesto rođenja te broj kontakt telefona na e-mail: [email protected]. Više informacija o natjecanju moguće je dobiti web stranici www.redbull.ba ili na telefon +387 62 344 782.

Kopirati
Drag cursor here to close