Otvaranje sezone

Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo: Od Atlantika do Neretve

Sport / Flash | 19. 06. 2017. u 07:58 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva stanica ovogodišnjeg izdanja Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva bit će otok Inis Mór u Irskoj. Najbolji svjetski skakači i skakačice će se 24. lipnja okupiti na otvaranju devete sezone prvenstva, koje 16. rujna po treći put dolazi u našu zemlju, na Stari most u Mostaru.

Lokacija natjecanja, Serpent's Lair, je misteriozni prirodni bazen pravougaonog oblika, nastao djelovanjem okeana. Mrežom podzemnih tunela i pećina povezan je s oceanom, te se nivo vode sa svakim valom podiže i spušta. To će za skakače biti poseban izazov, jer će ispod sebe imati 'pokretnu metu' dok budu skakali s visine od 21 (žene) to jest 27 metara (muškarci).

Prvi favorit u konkurenciji muškaraca svakako je aktualni prvak, Britanac Gary Hunt, no za petama će mu biti nekoliko skakača. Prošle godine je na devet natjecatelja bilo čak šest različitih pobjednika, tako da će ova sezona po svoj prilici biti najneizvjesnija do sada.

U natjecanju žena situacija je jednako zanimljiva: Australka Rhiannan Iffland imaće težak posao u odbrani titule, što se pokazalo u travnju na FINA Svjetskom kupu u visinskim skokovima, gdje ju je pobijedila Adriana Jimenez (Meksiko), a tu je još nekoliko potencijalnih pretendentica na titulu.

Natjecanje će biti prenošeno uživo 24. lipnja od 13:00 sati na www.cliffdiving.redbull.com, Red Bull TV i Facebook stranici natjecanja.

Nakon Irske, prvenstvo putuje u Portugal, Italiju i SAD, a 16. rujna ćemo ponovo imati priliku da gledamo nevjerojatne akrobacije svjetske skakačke elite na Starom mostu u Mostaru.

Za sve informacije o prvenstvu i najnovije vijesti, posjetite www.redbull.ba i www.redbullcliffdiving.com.

Kopirati
Drag cursor here to close