novi boss formule 1

Rat titana: Ross Brawn će naslijediti Bernieja Ecclestonea?

Sport / Flash | 02. 11. 2016. u 18:47 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ross Brawn bi trebao naslijediti Bernieja Ecclestonea na mjestu šefa Formule 1, pišu danas mediji.

Tako AUTO BILD MOTORSPORT ekskluzivno piše da je bivši šef Mercedesova tima već potpisao ugovor s Liberty Medijom, koja je ovoga ljeta kupila Formulu 1.

Brawn bi trebao biti novi super-mozak budućeg vodstva ove unosne automobilističke atrakcije, a navodno je i moćna FIA dala svoju suglasnost.

Predsjednik FIA-e Jean Todt dobro poznaje Rossa Brawna, jer su od 1997. do 2006. zajedno radili u timu Ferrarija.

Još se ne zna kada bi ovo trebalo postati službeno, ali u svakom slučaju neće se to dogoditi prije negoli Liberty Media kompletira 'papire' u vezi s kupovinom većinskog paketa Formule 1.

Sam Ecclestone preferira Brawna, ali kao značajnog čovjeka FIA-e.

"Jako bi me radovalo ako bi on prešao u FIA-u. Tamo bi on bio vrhunska klasa", kaže Ecclestone.

Po pitanju rukovodeće uloge Brawna u Formuli 1, njegovo je mišljenje ponešto 'tvrđe'.

"Liberty nema kontrolu nad našom firmom. Ja sam još uvijek vodeći menadžer, a trenutačno nam ne trebaju inženjeri", kazao je Ecclestone, aludirajući na vrhunske inženjerske kvalitete Rossa Brawna.

Međutim, jasno je da Ecclestone tako može govoriti do prvog kvartala 2017., nakon čega će Liberty Media preuzeti vlasništvo i upravljanje, što znači da će Ecclestoneova moć tada nestati.

Brawn bi tada postao vodeći čovjek Formule 1, ili barem među vodećima, zadužen za tehnička i natjecateljska pravila.

I dalje bi uz njega, u tom slučaju, ostao sadašnji Ecclestoneov čovjek za marketing, Zak Brown, što bi u neku ruku relativiziralo moć Rossa Brawna.

"Pomoći Formuli 1 kako bi postala bolja, to je nešto što me uzbuđuje. U tom smislu bi me interesiralo da budem involviran u ovaj sport", kazao je Brawn nedavno za Daily Telegraph.

U svakom slučaju, kako je sam naglasio, povratak u bilo koji tim Formule 1 za njega ne dolazi u obzir. Dakle, samo su novi izazovi i kompleksniji poslovi u cirkusu Formule 1 dovoljno izazovni za Rossa Brawna.

Ukoliko Ecclestone ne pronađe način za 'vječni život'...

Ross Brawn: Još ništa od toga!

"Liberty još nije tako daleko stigla da bi mogla bilo kome nešto obećati. Ja ih pomalo savjetujem kako bi bolje razumjeli Formulu 1 i to je sve", izjavio je 61-godišnju Brawn za BBC.

Sve drugo ovisi isključivo o Bernieju Ecclestoneu, kazao je dalje Brawn.

Ecclestone Formulom 1 vlada više od 40 godina. Sada mu je 86 godina, a novi vlasnici Formule 1 nisu mu, navodno, naklonjeni.

S druge strane, Ross Brawn, nakon odlaska iz tima Mercedesa 2013. godine nije preuzimao nikakvu službenu funkciju.






Kopirati
Drag cursor here to close