Istražuju se okolnosti

Rakitić nakon Ugljana: "Sada je sve dobro"

Sport / Flash | 02. 07. 2016. u 10:37 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zadarska policija istražuje okolnosti u kojima je došlo do razbijanja prozora na kući u mjestu Ugljan na istoimenom otoku gdje se s obitelji odmarao hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić.

"Nešto prije 15 sati u Ugljanu, nepoznati počinitelj razbio je staklo na turističkom objektu u vlasništvu turističkog društva. Nije bilo ozlijeđenih, a u vrijeme incidenta nitko se nije nalazio u objektu", rekla je za Index zamjenica glasnogovornika zadarske policije Nikolina Bačić dodajući kako je u tijeku kriminalistička obrada.

Nije utvrđeno s kojim predmetom je razbijeno staklo, kažu iz MUP-a.

"Istina je da je Rakitić napustio otok, no priča o nekakvom huliganskom napadu u kojem su razbijena 'sva vrata i prozori' naprosto ne stoji", kaže za Index direktorica Turističke zajednice Ugljan Dražena Strihić.

Naime, kako kaže Strihić, mještani ne znaju da je bio nekakav organizirani napad huligana na mjesto odmora poznate nogometne zvijezde, a da je tome tako potvrdila je i policija koja kaže da je razbijeno jedno staklo.

"Naravno da osuđujemo takvo ponašanje u kojem se uznemiravaju naši gosti. No, nije bilo tako dramatično. Nakon incidenta Rakitić je ispred vile potpisivao autograme i malo se družio. Na kraju dana ipak se odlučio napustiti otok. Rekao je da mu je žao što se to dogodilo", kažu nam za Index iz TZ-a Ugljan.

Novoselić: Nadam se da će se Rakitić vratiti na Ugljan

Načelnik Općine Preko Karlo Novoselić kazao je kako je odmah nakon dojave o napadu došao do vile zajedno s policijom.

"Kasnije sam razgovarao s Ivanom Rakitićem koji je sa svojim reprezentativnim kolegom Danijelom Pranjićem bio na kavi u piceriji "Cima". Pokušao sam ga nagovoriti da ostane, jer se uistinu radi o izoliranom slučaju. Kasnije sam bio i u vili gdje sam vidio da je samo jedno staklo razbijeno. Ivan se složio sa mnom, ali je njegova supruga Raquel bila jako uznemirena zbog dvoje malodobne djece. Ivan je pokušao odgovoriti, ali ona nije htjela. Ivan mi je rekao da mu je na Ugljanu bilo odlično, da su ljudi bili prijateljski prema njemu i obitelji i da je u ovih nekoliko dana obišao okolne otoke...", kazao je načelnik.

- Sve ovo nije trebalo Općini Preko i otoku Ugljanu. Nadam se da ovaj događaj neće ostaviti traga na našem turizmu i da će se Rakitić vratiti na Ugljan. On mi je sam u razgovoru rekao kako vjeruje da to nitko od mještana nije napravio jer su svi prema njemu bili jako ugodni. Žao mi je zbog svega i nadam se da će policija pronaći počinitelja",  poručio je za Zadarski.hr.

"Sad je sve dobro", poručio je Rakitić za oko ponoći SMS-om.

Čačić: Napad na Rakitića je teroristički čin

I hrvatski izbornik Ante Čačić komentirao je incident koji se dogodio na otoku Ugljanu gdje je netko razbio prozor na kući u kojoj se odmarao Ivan Rakitić.

"Teško nam je svima, njemu je sigurno najteže. Ovo je djelo pojedinaca, huškački nastrojenih. Ništa nije slučajno jer sjetimo se kako su se takozvani navijači ponašali u Milanu, što su napravili u Splitu. To je jedna grupica, ali nažalost institucije koje bi se time trebale baviti se ne bave, ali trebat će se baviti jer ovo je prevršilo svaku mjeru", rekao je Čačić gostujući u emisiji Novi dan na N1.

Kopirati
Drag cursor here to close