CISM Run Day

Pripadnici Oružanih snaga i učenici trčali cross u Hutovu blatu

Sport / Flash | 24. 02. 2017. u 08:46 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Učenici Srednje škole Čapljina odazvali su se na poziv Četvrte pješadijske brigade OS BiH prigodom obilježavanja Dana Internacionalnog vojnog vijeća za sport – CISM (CISM Run Day).

Spomenuta brigada već tradicionalno u veljači obilježava dan CISM-e, po čemu je postala prepoznatljiva ne samo na državnoj razini, već i u inozemstvu.

Ova manifestacija za cilj ima promoviranje prakse sporta u vojnom kontekstu, koji okuplja sve zajednice sporta koji uključuju sportske federacije, olimpijskih odbora i drugih međunarodnih institucija u kontaktu sa Oružanim snagama i ministarstva obrane.

''CISM dan Run je najvažniji događaj koji je stvoren kako bi proslavili godišnjicu Vijeća i podsjetiti datum svog osnivanja. Tradicionalno na lokalitetu parka prirode Hutovo blato, brigada organizira cross, trčanje na 8.000 metara'', istaknuli su za Bljesak.info organizatori.

Na crossu su osim pripadnika OS BiH sudjelovali pripadnici lokalne policije, granične policije, EUFOR-a, Ministarstva sigurnosti i učenika.

Pripadnici OS BiH zauzeli su prva tri mjesta, dok je učenik Srednje škole Čapljina, Vide Perić na cilj došao kao osmi natjecatelj (35:11min).

Svi su zajedno poručili da je glavni cilj CISM-e pridonijeti svjetskom miru udruživanjem oružanih snaga kroz sport, a moto pod kojim djeluje je “Prijateljstvo kroz sport”.

Kopirati
Drag cursor here to close