Drastične promjene

Predstavljen novi dizajn dresova biciklističke reprezentacije BiH

"Ponosni smo što našim sportašima u 2022. sezoni možemo omogućiti bolju i kvalitetniju opremu, što će vjerujemo donijeti još bolje nastupe na utrkama, a dizajn dresova će zasigurno plijeniti poglede na utrkama''.
Sport / Flash | 29. 12. 2021. u 10:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako smo sve bliže kraju 2021. sezone mnogi timovi i vozači prezentiraju svoje nove dresove i opremu za narednu sezonu. Naravno neki od dizajna ostaju isti, naročito ako su u pitanju Nacionalne Reprezentacije, ali nova sezona će za Reprezentaciju Bosne i Hercegovine donijeti i drastične promjene po pitanju opreme i dresova.

Još jedna stvar koju ćete primijetiti je velika promjena u bojama dresa s novim proizvođačem koji je već u veliko poznat i priznat po kvaliteti izrade biciklističke odjeće.

Novi sponzori donose nove dizajne i boje, koji su već dobili sve pohvale javnosti i komentari na društvenim mrežama su pozitivni.  Potpisivanje ugovora s velikim kompanijama u 2021 godini, prije svega s HT Eronet i M-Bike Shop čije logotipe možemo pronaći na dresovima, donijelo je velike promjene u biciklizmu.

Samim potpisivanjem ugovora sa sponzorima uslijedile su promjene na dresovima i opremi Reprezentacije BiH, što također može dovesti do poboljšanja u performansama biciklista koji nastupaju za Reprezentaciju. Naime, poznato je da odjeća daje veliki učinak na same performanse bicikliste, budući da isti mogu duže vrijeme biti ugodno na sjedalu, a naravno i prozračnost istog igra veliku ulogu. Za 2021. Reprezentacija BiH će voziti u Quest dresovima Poljskog proizvođača, dok je dobavljač i distributer opreme iz Republike Hrvatske.

"Ponosni smo što našim sportašima u 2022. sezoni možemo omogućiti bolju i kvalitetniju opremu, što će vjerujemo donijeti još bolje nastupe na utrkama, a dizajn dresova će zasigurno plijeniti poglede na utrkama. Jako teško godine za sport uzrokovane pandemijom korona virusa su iza nas, ali naši sportaši unatoč svim poteškoćama i preprekama nizali su uspjehe u 2021 godini, dok su neki od njih imali i svoju najbolju sezonu, te su predstavljali svoju zemlju Bosnu i Hercegovinu na najbolji način. Naši biciklisti su ovo zaslužili, i bolju opremu i bolje uvijete, a mi smo im zahvalni i ponosni smo na njihove uspjehe. Svaki njihov uspjeh je i naš uspjeh. Želim im puno sreće i najveća mjesta na postoljima u 2022 sezoni", kazao je Toni Zorić, predsjednik BiSaBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close