nastavak kvalifikacija

Prce: Ako ne možemo dobiti Kosovo, onda svi možemo kući

Sport / Flash | 01. 01. 2016. u 15:23 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu će se najbolji bh. rukometaši okupiti u Mostaru i početi pripreme za nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 2017. godine. Na putu do prvog mjesta u skupini 1 i plasmana u dodatne kvalifikacije čekaju ih dvije utakmice sa Kosovom, te po jedna sa Slovačkom i Litvom.

Nikola Prce, kapetan bh. rukometaša smatra da ako on i njegovi suigrači nisu u stanju pobijediti dva puta Kosovo, onda trebaju svi zajedno napustiti reprezentaciju.

U gradu na Neretvi bh. tim neće dugo boraviti, već u nedjelju kenut će za Bar, gdje će dan kasnije u prijateljskoj utakmici odmjeriti snage sa Crnom Gorom. Jako je malo vremena od okupljanja do prvog ogleda sa Kosovarima u Prištini.

"Naravno da nije dobro kada imamo tako malo vremena za pripreme, ali ćemo imati test utakmicu sa Crnom Gorom i te dvije sa Kosovom da se uigramo za finiš kvalifikacija. Oni nisu u rangu s nama, ali ih se ne smije podcijeniti. Malo su se stvari poremetile u odnosu na ranije godine. Imali smo puno odmora, imat ćemo samo jedan trening pred ogled sa Crnogorcima i još dva ili tri pred susret u Prištini. Mislim da smo olako shvatili Kosovo, ali ako ćemo se njih bojati onda se nemamo čemu nadati. Ukoliko nismo u stanju da dobijemo dvije utakmice sa Kosovom, onda se možemo rasformirati i otići svako svojoj kući", jasan je lijevi bek i kapetan Prce.

Iskusni rukometaš poljskog Azotyja ističe da shvaća tešku financijsku situaciju u Rukometnom savezu BiH, koja je glavni razlog kratkih priprema i putovanja autobusom.

"Bez obzira kako putujemo i koliko ćemo se pripremati moramo dati sve od sebe da uspješno okončamo dvomeč s Kosovom i onda se u miru pripremimo za gostovanje Slovačkoj i domaći ogled sa Litvom. Bez obzira na probleme, možda će sve ovo dobro proći“, kazao je Prce i osvrnuo se na činjenicu da u posljednje vrijeme sve češće pojedini igrači odbijaju igrati za reprezentaciju:

"Takve stvari definitivno utiču na atmosferu . Posebno zbog činjenice da su sve te odluke prekrivene nekim velom tajne. Iznenadiš se kada čuješ da netko neće doći na okupljanje. Poremeti se atmosfera, svi se pitaju što, zbog čega, zbog koga? Srećom to ne traje dugo, brzo se okrenemo obavezama i onome što nas čeka. Najgore je ako se dozvoli da se takve stvari stalno dešavaju. Što će nam onda reprezentacija, daj da se svi posvetimo klupskoj karijeri. Nitko od tih igrača nije rekao pravi razlog svog napuštanja reprezentacije i to je loše. Razgovarali smo prilikom zadnjeg okupljanja na tu temu sa čelnicima Saveza, ali ni oni ne znaju kako riješiti taj problem. Nadam se da ćemo i u ovakvom sastavu moći da izguramo ove kvalifikacije do kraja i dođemo do baraža."

Dok BiH bude vodila borbu sa Kosovom u dvomeču će Slovačka i Litva odlučivati o tome ko će nastaviti borbu za prvo mjesto u grupi.

"Gledajući realno na te utakmice između Slovaka i Litvanaca mislim da će se oni međusobno 'potući' i da će svako dobiti po jedan susret. To bi išlo nama na ruku. Ipak, se tu radi o reprezentacijama podjednakog kvaliteta koje su uz to domaćinske. Mislim da će i jedni i drugi zadržati prednost domaćeg terena, a time bi nama otvorili put ka baražu. Tada bi uz dva trijumfa nad Kosovom trebali dobiti još Litvu kući u zadnjem kolu. Naravno, to ne znači da ćemo u Slovačku ići na izlet, naprotiv pokušat ćemo dobiti sve utakmice", kazao je ovaj Čapljinac.

Ogledi preostala četiri kola u grupi „1“ kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj igraće se u periodu od 6. do 17. siječnja. U doigravanje će se osim šest pobjednika grupa iz kvalifikacija plasirati i 12 reprezentacija sa EURO 2016.

1. Litva 2 1 1 0 57:53 3

2. BiH 2 1 1 0 56:52 3

3. Slovačka 2 1 0 1 63:49 2

4. Kosovo 2 0 0 2 46:68 0

Kopirati
Drag cursor here to close