Dio međunarodne kriminalne organizacije

Poznati MMA borac osuđen na sedam godina i devet mjeseci zatvora

Uhićen je nakon što je na letu iz Francuske otvorena pošiljka imena "Gel za tuširanje i losion poslije brijanja", koja je bila adresirana na njegovo boravište.
Sport / Flash | 27. 11. 2021. u 12:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sedam godina i devet mjeseci zatvorske kazne izrekao je australski sud Jakeu Heunu, bivšem borcu WSOF i Rizin promocija te dvostrukom sudioniku UFC-ovog Ultimate Fightera. On je prošle godine priveden u Australiji zbog šverca kokainom i metamfetanimima te je do sada bio u pritvoru.

Uhićen je nakon što je na letu iz Francuske otvorena pošiljka imena "Gel za tuširanje i losion poslije brijanja", koja je bila adresirana na njegovo boravište. U pošiljci se zapravo nalazila veća količina mefamfetamina. Nakon što je priveden, u pretrazi njegovog telefona pronađeni su dokazi o 35 do 40 slučajeva raspačavanja kokaina. Na kraju je dokazano da je Heun bio dio međunarodne kriminalne organizacije sa sjedištem u Tajlandu, piše fight site.

U kaznu mu se uračunava vrijeme koje je do sada proveo u pritvoru te će nakon tri godine biti u mogućnosti tražiti privremeno puštanje. Sigurno je kako će istog trenutka kad bude pušten biti i deportiran iz Australije u SAD.

33-godišnji borac posrnuo je u trenucima kad je njegova karijera napokon dostigla jedan viši stupanj. S tri pobjede u nizu unutar Rizinovog ringa, od kojih je posljednju upisao u prosincu 2019. nad Satoshijem Ishiijem, Heun je postao prava zvijezda japanske borilačke promocije. Njegova MMA karijera ovako je vjerojatno naprasno završena.

Kopirati
Drag cursor here to close