Nogomet

Poziv nevladinim organizacijama i navijačkim skupinama da se bore protiv homofobije i transfobije

Sport / Flash | 10. 12. 2015. u 07:29 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodna mreža za antidiskriminaciju i društvenu inkluziju u nogometu FARE Network i FvH (Football v. Homophobia) objavljuju dodjelu manjih grantova za financiranje projekata i aktivnosti u okviru Međunarodnog mjeseca borbe protiv homofobije i transfobije u nogometu, koji će se dogoditi u veljači 2016. godine.

Sve nevladine organizacije koje se bave promicanjem ljudskih prava, neformalne grupe, navijačke grupe, udruženja mladih i ostali su pozvani da predlože aktivnosti i apliciraju za jedan od dvadeset manjih grantova u vrijednosti do 400 eura.

Predložene aktivnosti bi trebale da budu u skladu sa ciljevima kampanje Mjeseca borbe protiv homofobije i transfobije u nogometu, praveći nogomet sigurnim i prihvatajućim mjestom za LGBT osobe, stvarajući prilike za njih u nogometu i sportu uopće, kao i slaveći različitosti među ljudima.

U 2015. godini tisuće ljudi u Engleskoj, Španjolskoj, Belgiji, Francuskoj i Poljskoj su se pridružili ovim inicijativama suzbijanja diskriminacije bazirane na seksualnom i rodnom identitetu, a kroz posljednjih pet godina ovaj povijesni mjesec za LGBT zajednicu dobio je široki međunarodni karakter.

''Svake godine u Velikoj Britaniji surađujemo sa profesionalnim klubovima na suzbijanju diskriminacije LGBT osoba u nogometu i to nam pomaže da našu poruku o inkluziji pošaljemo cijelom svijetu. Također, znamo da nemaju samo klubovi odgovornost stvaranja nogometa prihvatajućim za sve, nego da su i navijači, edukatori i ostale grupe građana također važne u pomoći da se naprave promjene u društvu'', kazala je direktorica FvH Lou Englefield.

Kopirati
Drag cursor here to close