Legendarni vratar

Povratak Alilovića: Reprezentaciju nisam ostavio zbog rukometnih stvari

Sport / Flash | 24. 06. 2017. u 08:46 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska rukometna reprezentacija domaćin je Europskog prvenstva iduće godine u siječnju. U skupini će igrati protiv Srbije, Švedske i Islanda, za ovu priliku ponovno je izbornik Lino Červar i ne cilja se na ništa manje nego zlatnu medalju.

Najsjajnija medalja želja je cijele nacije. Za tu prigodu u reprezentaciju se vratio i golman Mirko Alilović. On je za vrijeme angažmana Željka Babića kratko izbivao iz nacionalne vrste, ali ga je Lino Červar odlučio vratiti, piše 24sata.hr.

''Nisam nikada otišao iz reprezentacije zbog rukometnih stvari. Drago mi je da me Lino pozvao i da sam tu s momcima. Bio sam tu i 2009. na SP-u u Hrvatskoj, pritisak je velik. Imamo puno mladih igrača koje treba na to pripremiti jer znamo svi da smo nacija koja ne priznaje ništa drugo osim zlata. Europsko prvenstvo je nikad jače, imamo osam momčadi koje, ako uzmu medalju, ne bi bile nikakvo iznenađenje'', kaže Alilović.

Dodaje da je ''prednost na našoj strani, favoriti smo u grupi, ne treba bježati od toga''.

Po mnogima će ključan faktor do medalje biti Lino Červar, koji je u zadatak dobio izvući maksimum i osvojiti zlato. Bit će teško, ali...

''Lino je preuzeo kormilo reprezentacije, on je zadužen za stil igre i način igranja. Lino sigurno već ima više ideja, on je sve ove utakmice već odigrao u glavi. Na nama je da se dobro spremimo, ne samo fizički nego i u glavama. Hrvatska će utakmice skupine igrati u Splitu gdje se očekuju pune tribine. Svi mi u klubovima radimo pod pritiskom, riječ je o velikom novcu, ali ovdje je u pitanju igranje za svoju državu, zemlju u kojoj se traži samo prvo mjesto. Mislim da će nam to biti dovoljan pritisak'', zaključio je Alilović.

Kopirati
Drag cursor here to close