Boks

Poturak nokautom osvojio pojas prvaka svijeta

Sport / Flash | 16. 08. 2014. u 00:25 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački K1 borac Dževad Poturak osvojio je titulu prvaka svijeta u "Wako pro" verziji, nakon što je u glavnom meču borilačke večeri 'No Limit 7' u zeničkoj 'Areni' kao izazivač savladao Francuza Abderahmana Coulibalyja, klasičnim knockautom u 2. rundi.

Najboljem bh. K1 borcu to je bio 75 meč u karijeri u kojoj je zabilježio 51 pobjedu i 31. meč koji je riješio knockautom. Osvajanjem pojasa prvaka popularni "Bh machine" uspješno se vratio na ring nakon što je krajem prosinca prošle godine odlučio da okonča karijeru zbog ozljede.

"Čekao sam grešku Francuza. Ovo je velika pobjeda, presretan sam. Sanirao sam sve ozljede i vratio sam se u najvećem stilu. Ovo je trijumf svih bh. građana. Napadam i ostale trofeje", rekao je Poturak nakon meča.

Prije glavne borbe večeri ljubitelji kick boksa u Zenici imali su priliku da gledaju šest zanimljivih borbi u kojim su bh. borci Muamer Jugović, Adis Dadović, Elmir Mehić, Mesud Selimović i Dženan Poturak zabilježili pobjede protiv protivnika iz Hrvatske, Srbije, Mađarske i Rumunjske.

Kopirati
Drag cursor here to close