Srušeni snovi

Potrošio 40.000 $ na ulaznice za OL: Plačem svaki put kad pogledam kupljene karte

Takishima je potrošio gotovo 40.000 američkih dolara na 197 ulaznica za sebe i svoje prijatelje za Olimpijske igre u Tokiju, koje počinju 23. srpnja. No dolazak gledatelja u međuvremenu je zabranjen.
Sport / Flash | 20. 07. 2021. u 09:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kazunori Takishima prisustvovao je svim Olimpijskim igrama u posljednjih 15 godina kako bi podržao japanske sportaše, a san mu je bio vidjeti ih u njegovom rodnom gradu Tokiju. No, snovi su mu srušeni nakon što je zbog Covida najavljena zabrana prisustva gledatelja, prenosi CNN.

Takishima je potrošio gotovo 40.000 američkih dolara na 197 ulaznica za sebe i svoje prijatelje za Olimpijske igre u Tokiju, koje počinju 23. srpnja. No dolazak gledatelja u međuvremenu je zabranjen.

''Trebalo je puno vremena, truda i strasti, rekao je Takishima za CNN. "No, toliko sam strastven prema Olimpijskim igrama da sam, iako je bilo vrlo teško i izazovno, uživao u procesu kupnje ulaznica", dodaje.

Kazunori Takishima prisustvovao je svim Olimpijskim igrama u posljednjih 15 godina

Ovaj 45-godišnji trgovac nekretninama utvrdio je da bi, gledajući sve događaje koje je rezervirao, srušio Guinnessov rekord u posjećenosti olimpijskih događaja. No sad se jedino može veseliti povratu novca za kupljene karte.

''Tužan sam, plačem svaki put kad pogledam kupljene karte'', kaže.

Takishimina ljubav prema Olimpijskim igrama započela je 2005. godine, kada je prvi put vidio natjecanje u umjetničkom klizanju i odmah kupio karte za Olimpijske igre u talijanskom Torinu 2006. godine.

''Otišao sam tamo s malo očekivanja'', rekao je. "Ali kad sam vidio kako Shizuka Arakawa osvaja zlatnu medalju, to me toliko nadahnulo da od tada idem na Olimpijske igre", kaže i dodaje kako ga fasciniraju uloženi napor i strast sportaša.

''Kad vidim njihove suze radosnice zbog osvojene medalje ili frustracije zbog gubitka, to me onda potakne da radim više, kaže i dodaje kako smatra da će sportaši najviše patiti zbog nedostatka podrške na tribinama. "Veliki je gubitak kad vaša obitelj ne može doći. Zato se nadam da će svi barem navijati za njih ispred televizora", poručuje.

Samo će pripadnici medija i odabrani uglednici uživo moći gledati događaje na ovogodišnjim Igrama, koje su zbog pandemije odgođene od ljeta 2020. Odluka olimpijskih dužnosnika da zabrane prisustvo gledatelja donesena je kako bi se spriječilo širenje COVID-a 19. Japan je upravo ušao u svoje četvrto izvanredno stanje kako rastu slučajevi koronavirusa, a u Tokiju je ovog tjedna zabilježeno više od 1.000 slučajeva po danu.

Takishima je potrošio gotovo 40.000 američkih dolara na 197 ulaznica

No, Takishima smatra da je rizik mali, pogotovo kad milijuni ljudi dnevno još uvijek koriste podzemnu željeznicu u Tokiju. "Odluka o zabrani gledatelja donesena je na temelju emocija, a ne brojeva", smatra. "Mislim da su europske zemlje koje su održale Europsko prvenstvo u nogometu donijele ispravnu odluku. Zaista sam razočaran vladom i organizacijskim odborom Olimpijskih igara u Tokiju. Najveća razlika između Velike Britanije, SAD-a i Japana je ta što Japan sporo donosi političke odluke i nije u stanju riskirati", dodao je.

Unatoč razočaranju, ovaj olimpijski superfan kaže da ga to iskustvo neće pokolebati. "Nastavit ću posjećivati i podržavati Olimpijske igre sve do dana moje smrti!", rekao je Takishima. "Dokle god se mogu kretati, planiram vidjeti sve Igre od otvaranja do zatvaranja i srušiti rekord", poručio je za CNN, prenosi HRT.

Kopirati
Drag cursor here to close