briljira u poljskoj

Poruka Marina Marića raji uoči Francuske: "Samo nek' ima ciganluka"

Sport / Flash | 23. 01. 2016. u 13:36 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska rukometna reprezentacija proradila je u posljednjim utakmicama Europskog prvenstva i sada opet izgleda kao jedan od favorita turnira.

Zasluge za to ima i 'mostarska veza', Igor Karačić je s pozicije srednjeg vanjskog razigravao u napadu i “hranio” loptama Marina Marića, a ovaj nemilice zabijao (17 golova, 77 posto šuta).

– Nas dvojica u Zrinjskom nismo imali puno prilike igrati zajedno. Uvijek kad se sretnemo pričamo o tome kad bi mogli zaigrati, a eto spojila nas je reprezentacija. Dobro smo surađivali prošlog ljeta na Mediteranskim igrama. Razumijemo se “na pogled”, jednako tako je i s ostalim igračima. Igorova specijalnost je da spusti loptu na crtu, on to odlično radi i samo neka tako nastavi, kaže Marić za Dnevni list.

Mostarska veza će imati što pokazati i večeras protiv Francuza…

- “Prodat” ćemo koju mostarsku foru Thierryju Omeyeru. Moramo ga razmontirati, a ne smijemo s njim ozbiljno. Možda prođe poneki mostarski liskaluk, šali se Marić, te dodaje ozbiljno:

– Imaju strašnu skupinu igrača. Jezgru onih dobro poznatih i skupinu manje poznatih koje mi što igramo rukomet ipak odlično znamo i svjesni smo da su top klase. Ipak smatram da je ključ probati limitirati njihovu osovinu koju čini trojac Thierry Omeyer – Nikola Karabatić – Cedric Sorhaindo. Mi smo pokazali da možemo igrati odličnu obranu, ali jednako je i s njima, tako da nas očekuje “krimić” u kojem će odlučivati detalji.

Neobično je da grad kao Mostar, bez prave sportske dvorane, ima takva dva predstavnika na Europskom prvenstvu kao što su Igor Karačić i Marino Marić.

– Ne može se djeci samo dati lopta i pustit ih da trče za njom, to je bilo prije. Ja sam počeo na Kantarevcu, pa kad bi dobili jedan termin u dvorani misliš da si najbolji na svijetu. Mislim da Mostaru i ne treba velika dvorana za 5 ili 6 tisuća ljudi, ali trebaju tri funkcionalne za održavanje treninga gdje bi se djeca osjetila važnom i imala prave uvjete za rad, rezonira Marić.

- Ali možemo mi pričati i pisati koliko hoćemo, odgovorni samo okreću glavu, to nitko ne želi čuti. Molim boga samo da nekome od ovih političara dijete počne trenirati rukomet, zaključuje Marić za Dnevni list te poručio svojoj raji koja gleda utakmice u Mostaru.

- Znam da imamo potporu raje, da svi prate po barovima naše utakmice uz poznati mostarski ciganluk. Ma samo nek' se nešto događa pa da ima materijala za zezanciju. Mi ćemo se potruditi da odigramo najbolje što možemo, pa nek' onda padne i kakvo dobro “hakanje”. I Karačić i ja ovamo hvatamo ove naše na mostarske fore.

Kopirati
Drag cursor here to close