Odbojka u Hercegovini

Polovičan uspjeh Čapljinki i Čapljinaca, Širokobriježanke poražene, utakmica Mostarki odgođena

Sport / Flash | 16. 10. 2013. u 13:39 B.Lj.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda odbojkašice u odbojkaši s područja Hercegovine, koji se natječu u Superligi Odbojkaškog saveza Federacije BiH, odigrali su domaće susrete.

U Gradskoj sportskoj dvorani u Čapljini odigrani su susreti trećeg kola odbojkaške Superlige Federacije Bosne i Hercegovine, u kojima su odbojkašice i odbojkaški Čapljine bili domaćini gostima iz Lukavca.

Uspjeh domaćih ekipa bio je polovičan, jer su odbojkašice poražene rezultatom 3:0, dok su odbojkaši slavili rezultatom 3:1.

Odbojkašice Čapljine dočekale su na domaćem terenu ekipu OK ''Smeč'' iz Lukavca, koja se tek od ove godine natječe u Superligi FBiH, no to ih nije spriječilo da sa visokih 3:0 svladaju Čapljinke i u Lukavac odnesu sva tri boda. Rezultat po setovima bio je 17:25, 12:25 i 22:25.

Odbojkaši su bili uspješni na domaćem terenu, te su sa 3:1 nadigrali goste OK ''7 Lukavac'' iz istoimenog mjesta. Čapljinci su prva dva seta riješili u svoju korist rezultatima 25:13 i 25:18, da bi treći set pripao gostima rezultatom 25:19, nakon čega Čapljinci osvajaju četvrti set rezultatom 26:24 i ostavljaju tri boda u Čapljini.

Širokobriježanke su na domaćem parketu odigrali prvu Superligašku utakmicu, s obzirom da su tek od ove sezone članovi najvišeg ranga Federalnog natjecanja.

Širokobriježanke su na domaćem terenu ugostile ekipu Vogošće, koja je slavila na parketu u Širokom Brijegu rezultatom 3:1, i tako sa sobom odnijela sva tri boda. Rezultat po setovima je glasio 21:25, 25:23, 11:25, 12:25).

Mostarke su trebale ovoga vikenda otputovati u Goražde, no utakmica je odgođena do daljnjeg.

Ovog vikenda također nas očekuje bogat odbojkaški vikend u Hercegovini. Kad je u pitanju Superliga Federacije BiH Čapljinke će na domaćem terenu ugostiti ekipu Viteza, dok će Mostarke u Egipatskom selu u Mostaru igrati protiv Gračanice.

Također vrijedi istaknuti kako je započela i Prva liga Federacije BiH, pa će OK ''Student'' iz Mostara ugostiti ekipu Srednjoškolca, dok će u ženskoj konkurenciji Čapljina 2 igrati protiv Širokog Brijega, a Ljubuški će na domaćem terenu ugostiti Student iz Mostara.

Odbojka je od ove sezone u Hercegovini doživjela veliku ekspanziju i popularizaciju pa tako u krugu od samo 100 kilometara imamo čak 10 klubova u obje konkurencije i oba ranga federalnog natjecanja.

Kopirati
Drag cursor here to close