promocija

Počinje realizacija projekta 'Neretvanska škola badmintona'

Sport / Flash | 03. 11. 2016. u 15:08 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Badminton klub "Net Spin" Jablanica, uz podršku Federalnog ministarstva kulture i sporta, krenuo je u realizaciju projekta ''Neretvanska škola badmintona'', u kojem se promovira razvoj badmintona kao olimpijskog sporta u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Cilj projekta je promocija i popularizacija natjecateljskog badmintona i stvaranje uvjeta za afirmaciju i razvoj ovog olimpijskog sporta u HNŽ, priopćeno je iz tog kluba.

"Projekt daje priliku mladim osobama, nastavnicima tjelesnog odgoja, sportskim radnicima koji žele da se bave tim sportom, da steknu vještine i znanja koje bi mogli dalje prenijeti na djecu, kroz organiziranje škola badmintona i eventualno formiranje novih klubova u svojim gradovima. Napominjemo da je badminton vrlo popularan vid rekreacije u mnogim zemljama i njegovom promocijom i popularizacijom bi podstakli naše građane da čuvaju svoje zdravlje" stoji u priopćenju.

Spomenuti projekat podrazumijeva doniranje opreme školama uključenim u projekat, kako bi mogli formirati školske badminton sekcije i raditi sa učenicima, zatim organiziranje trenerskog seminara u koji bi bilo uključeni nastavnici škola i sve zainteresirane osobe koje se žele baviti badminton sportom, organiziranje promocija badmintona u četiri grada u HNŽ, među kojima je pet zainteresiranih škola iz Jablanice, Konjica, Prozor-Rame i Mostara, sa ciljem uključenja što više djece, kao i organiziranje treninga za učenike osnovnih škola kroz sportske sekcije koje bi izvodili obučeni nastavnici te organiziranje natjecanja između škola kroz turnire i medijsku promociju.

Prva aktivnost zajedničkog seminara planirana je za 7. studeni, od 13 do 16 sati, u Osnovnoj školi „Suljo Čilić“ u Jablanici, a iz kluba mole da ukoliko ima zainteresiranih sportskih radnika koji se prije nisu susretali sa badmintonom, a koji žele steći osnovna znanja iz tog sporta, da se prijave i dostave imena i kontakt telefon kako bi bili uključeni u aktivnosti.

Prijave mogu izvršiti kod predsjednika kluba Adisa Zukića ili na broj telefona 061 547 555.

 

Kopirati
Drag cursor here to close