Formula 1

Počinje nova sezona s velikim promjenama

Sport / Flash | 13. 03. 2014. u 09:57 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova sezona formule 1, koja počinje u nedjelju u Albert Parku u australskom Melbourneu, donijet će brojne promjene, prije svega zbog novih motora, dizajna bolida i natjecateljskih brojeva.

Vozači najbržeg cirkusa na svijetu u 2014. sezoni prvi put će voziti utrku u olimpijskom Sočiju, dok se u kalendar nakon 11 godina vratila i trka u austrijskom Spielbergu, a oprostile su se staze u Indiji i Južnoj Koreji. U kalendaru će, kao i prošle sezone, biti 19 vožnji, prenosi STA.

Prije starta svake trke bolidi će imati na raspolaganju samo 140 litara goriva, jer organizatori prvenstva žele smanjiti opasnost od izlijetanja sa staze jer vozači stišću ''gas do daske''.

Vozačke brojeve do sada je određivao plasman ekipe iz prijašnje sezone (samo je ''nesretni'' broj 13 potpuno izbačen). Ove godine doneseno je pravilo da vozači samo izaberu broj koji će nositi tijekom cijele karijere, s izuzetkom broja 1 koji je rezerviran za aktualnog svjetskog prvaka, Nijemca Sebastiana Vettela.

Vettel i njegova ekipa Red Bull nakon četiri godine dominacije imali su mnogo problema u pripremi za novu sezonu, što sigurno žele na najbolji mogući način iskoristiti njihovi najveći konkurenti, Ferrari, McLaren i Mercedes.

Nakon nedjeljne utrke u Australiji, sezona će se nastaviti utrkama u Maleziji, a zatim u Bahrainu i Kini. Zaljubljenici formule 1 u Evropi prvu će utrku moći gledati tek 11. svibnja u Barceloni.

Kopirati
Drag cursor here to close