U 30 bh. gradova

Počele prijave za Sportske igre mladih 2017.

Sport / Flash | 26. 05. 2017. u 12:45 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Počele su prijave za Sedme Sportske igre mladih, najveći sportski događaj za dječake i djevojčice, koje će biti održane u više od 30 bh. gradova.

Predsjednik Igara u BiH Haris Deliahmetović naglasio je da Sportske igre mladih promoviraju način života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play kao alternativa svim negativnim trendovima današnjice koja se održava na djecu i mlade u BiH.

''Sportske igre mladih su osnovane kao platforma za propagiranje sportskog načina života među djecom i mladima širom Bosne i Hercegovine i cilj nam je prenijeti duh Igara u što veći broj bh. gradova te omogućiti djeci da se, potpuno besplatno, zabave, druže i uče prave vrijednosti kroz sport i fair-play'', izjavio je Deliahmetović.

Natjecanja se ove godine održavaju u dvije starosne kategorije: 2002. godište i mlađi te 2006. godište i mlađi, u nogometu, košarci, odbojci, rukometu, odbojci na pijesku, tenisu, stonom tenisu, atletici, šahu te igri između dvije vatre.

Igre su organizirane pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog odbora, Svjetske nogometne federacije i Olimpijskog odbora BiH. Podršku Igrama daju i eminentna imena iz sportskog i političkog života, kao što su Sir Dave Richards, Ivica Osim, Edin Džeko, Mirza Teletović, Predrag Mijatović, David Beckham, Jose Mourinho, Sven Goran Eriksson, Franz Beckenbauer, Miralem Pjanić, Vedad Ibišević i mnogi drugi, priopćio je organizator.

Kopirati
Drag cursor here to close