Sarajevu s ljubavlju

Plivači Orke iz Mostara 'uzeli' u Sarajevu 13 medalja

Sport / Flash | 05. 04. 2015. u 11:53 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu 04.04.2015. godine povodom obilježavanja 6. travnja Dana Grada Sarajeva, održan je 14. Međunarodni plivački miting, pod nazivom 'Sarajevu s ljubavlju 2015', na kome je nastupio Klub vodenih sportova 'Orka'.

Plivalo se na olimpijskom bazenu 'Otoka' (50 metara) sa 8 staza i elektronskim mjerenjem. Na natjecanju je nastupilo 519 plivača iz 33 kluba i 6 zemalja i to: Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Njemačke i Bosne i Hercegovine.

'Orka' je nastupila sa 32 plivača: Ivo Marić, Daria Vanesa Cvitković, Anida Mahinić, Mateo Vidaković, Karla Grubišić, Petra Cvitković, Anja Trivun, Dino Jelin, Lana Kaniža, Farik Repeša, Đani Morić, Vanja Trivun, Ivan Mijić, Ema Šunjić, Una Taslaman, Tin Šauperl, Sergej Jarendić, Teodora Stanković, Lejla Čolakhodžić, Karlo Smiljanić, Mia Lucija Soldo, Hamza Džubur, Danis Harmandić, David Azinović, Luka Zovko, Eman Pajić, Katja Kondža, Alanis Selimotić, Leopold Dankić, Amina Vele, Lucija Jakovljević i Tarik Đozlić.

Osvajači medalja za 'Orku' su:
- Teodora Stanković (2005.); četiri zlatne medalje u disciplinama 50 m slobodno, 50 m delfin, 50 m prsno i 50 m leđno;
- Anida Mahinić (2005.); Jedna zlatna medalja u disciplini 200 m leđno i jedna brončana medalja u disciplini 50 m leđno;
- Danis Harmandić (2005.); Jedna zlatna medalja u disciplini 50 m leđno i jedna brončana medalja u disciplini 50 m slobodno;
- Katja Kondža (2008.); Jedna zlatna medalja u disciplini 50 m leđno
- Ivo Marić (1999.); Dvije brončane medalje u disciplinama 50 m delfin i 100 m delfin
- Alanis Selimotić (2002.): Jedna brončana medalja u disciplini 100 m leđno
- Lucija Jakovljević (2007.): Jedna brončana medalja u disciplini 50 m prsno.

Iako poprilično oslabljeni, 'Orka' je u ukupnom poretku osvajača medalja u konkurenciji 33 kluba iz šest država osvojila četvrto mjesto. Teodora Stanković je proglašena za najbolju plivačicu mitinga u kategoriji plivačica rođenih 2005/06. U svim utrkama osvojila je uvjerljivo prvo mjesto.

Vrijedi svakako napomenuti da je Ivo Marić na utrci 100 m slobodno osvojio 535 bodova, s otplivanim vremenom 57,75, čime se kvalificirao za buduća reprezentativna okupljanja i nastupe. Anida Mahinić je zbog sudjelovanja na školskom natjecanju na ovaj miting stigla neposredno prije svoje prve utrke, tako da jednostavno nije bilo mogućnosti za postizanje rezultata koje je Anida u ovom trenutku objektivno mogla postići.

Svi ostali natjecatelji su u najvećem broju utrka popravili svoja najbolja vremena, a ovo natjecanje je bilo prvo na velikom bazenu (50 m) u novoj sezoni za ove plivače. Klub vodenih sportova 'Orka' koristi ovu priliku da svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti čestita Uskrs, sa željom da ga zajedno sa svojim najmilijima provedu u zdravlju, sreći i blagostanju.

Kopirati
Drag cursor here to close