Traže novu utakmicu

'Plemići': Ovim potezom nastavlja se marginalizacija HŠK ''Zrinjski''

Sport / Flash | 29. 10. 2012. u 15:04 Z.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na izvanrednoj sjednici Predsjedništva HŠK 'Zrinjski'' održane dana 29. listopada, održanoj povodom Odluke Povjerenstva za natjecanje NS BiH, Predsjedništvo kluba usvojilo je zaključke i oglasilo se Priopćenjem za javnost.

Odluka Povjerenstva za natjecanje je klasično pravno nasilje nad propisima i izravan napad na regularnost ove natjecateljske sezone. Bez želje da ulazimo u detaljnije obrazloženje naše žalbe koja će uslijediti na ovu i ovakvu odluku želimo posebno naglasiti slijedeće činjenice.

Povjerenstvo za natjecanje može isključivo odlučivati temeljem žalbe oštećene strane, a sve sukladno članku 68 Pravilnika o nogometnim natjecanjima BIH.

Međutim,ovdje je sazvana neka nazovi “izvanredna“ sjednica ovog Povjerenstva i bez bilo kakve žalbe FK Rudara Prijedor se odlučuje na pravno nakaradan način. Zar zbilja treba dokazivati da je u trenutku prekida nije odigrano 80 % regularnog tijeka utakmice kada se radi o više nego jednostavnoj matematskoj radnji?

Zbog objektivne procjene situacije naglašavamo da su sve službene osobe delegat i suci, kao i igrači FK Rudara ostali u Mostaru radi održavanja ponovljene utakmice i da na takvu odluku delegata, inače jedinog ovlaštenog, nije bilo niti kakve primjedbe niti od predstavnika FK Rudara. Ali je očito počela nečija ''noćna kuhinja'' kojoj smetaju ambicije našeg Kluba u ovoj sezoni, te je sazvana brzopotezna sjednica Povjerenstva za natjecanje NS BIH.

Predsjedništvo HŠK Zrinjskog također ima informacije da je ''izvanrednu'' sjednicu ovog Povjerenstva sazvao ne Predsjednik istog kako je to određeno propisima već direktor Sektora za natjecanje i upravljanje događajima Elmir Pilav, inače aktivni nogometni sudac. (?)

Zbog svega gore istaknutog Klub je zatražio da se odmah sastane i Odbor za normalizaciju i očituje o nezakonitom postupanju Povjerenstva i navedenog direktora.

HŠK ''Zrinjski'' samo traži ravnopravan tretman kakav imaju i drugi klubovi u Ligi ali je kroz ovu odluku kao i odluke da se samo navijačima Zrinjskog zabrane odlazak na određena gostovanja, jasno da se pokušava naš Klub marginalizirati, što zasigurno ova Uprava neće dozvoliti.

Zbog regularnosti sezone tražimo da Apelacijsko povjerenstvo donese pravomoćan pravorijek odmah do odigravanja slijedećeg kola kao i da se odredi novi termin održavanja ove utakmice, stoji u priopćenju za javnost HŠK ''Zrinjski'' Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close