Superkup kojeg BiH nema

Plemići otvaraju protiv Radnika

Sport / Flash | 24. 07. 2016. u 09:59 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvak Zrinjski u obranu naslova kreće nezgodnom utakmicom. S druge strane večeras u 20.00 sati Pod bijelim brijegom naći se osvajač Kupa i jedno od najugodnijih iznenađenja prošle sezone, Radnik.

Da je puno više od priče o poklonjenom Rakitićevom semaforu, Radnik je prošle sezone dokazao na terenu. Jedno su vrijeme Bijeljinci vođeni čvrstom rukom Slavka Petrovića za Europu konkurirali i kroz prvenstvo, no iako nisu uspjeli tom rutom doći do cilja, povijesni plasman u kvalifikacije za Europsku ligu ostvarili su još senzacionalnijim osvajanjem Kupa.

Na strani su prošle sezone bili jednako efektni kao Sarajevo i Željezničar, ostvarili su šest pobjeda i tomu dodali tri remija, a usprkos činjenici da su ovog ljeta ostali bez nekoliko važnih igrača (Dušan Hodžić potpisao za Sarajevo, Adnan Šećerović i Milivoje Lazić za Željezničar, Slobodana Jakovljević baš za Zrinjski) ponovno ih treba shvatiti ozbiljno.

Kadru su priključili Mladena Lučića i Senedina Oštrakovića,  bivšeg Plemića Denija Simeunovića, kao i rekordera po broju nastupa za Zrinjski (202), Velibora Đurića. Miljeniku mostarskih Ultrasa ovo će biti posebna utakmica, ali i duel u kojem će svom novom timu pokušati priskrbiti prvi pozitivan rezultat u Ligi 12. 

U posljednjem međusobnom obračunu Zrinjski je u Bijeljini slavio 1:0, a u Mostaru prošle sezone nije bilo golova – bio je to jedan od četiri domaća remija u šampionskoj kampanji Plemića.

Zrinjski ovog puta želi izbjeći prosipanje domaćih bodova, a posebno je to naglašeno kroz prizmu svježeg europskog izleta koji je završio ispadanjem od Legije – Mostarci su svjesni da ih je izbacio bogatiji klub, ali ostao je žal za propuštenom prilikom.

A taj osjećaj nepotpunog zadovoljstva nakon Europe može biti i opasan – ukoliko se u Mostarci u glavama nisu prešaltali na prvenstvo.

“Pred nama je jako važna utakmica. Posebno zbog toga što se nakon europskih utakmica nije lako prebaciti se na prvenstvo. Morat ćemo uložiti veliki napor kako bi na najbolji mogući način počeli sezonu, naglasio je trener Mostaraca Vinko Marinović.

Večeras neće moći računati na kartoniranog Peru Stojkića, vjerojatno ni na ozlijeđene Slobodana Jakovljevića i Matiju Kataneca.

U Radniku su fokusirani na pozitivan rezultat…

“Ostali smo bez dosta standardnih igrača, doveli neke nove, među njima i provjerena imena. Vjerujem da se kao i prošle sezone u Mostaru možemo dobro prezentirati i ostati neporaženi”, najavio je Slavko Petrović. 

Zrinjski je osigurao livestream utakmice kojeg od 20.00 možete pratiti OVDJE

Kopirati
Drag cursor here to close