Kriv je!

Pistorius proglašen krivim, dobit će od 7 do 10 godina zatvora!

Sport / Flash | 12. 09. 2014. u 10:08 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Južnoafrički paraolimpijac Oscar Pistorius proglašen je danas krivim za ubojstvo iz nehata svoje djevojke Reeve Steenkamp u veljači prošle godine.

Sutkinja Thokosile Masipa je tako potvrdila ono što je nagovijestila jučer, kada je započela izricanje presude Pistoriusu, oslobodivši ga optužbe za ubojstvo s predumišljajem.

Pistorius bi po krivičnom zakonu Južne Afrike za ovo djelo mogao biti osuđen na zatvorsku kaznu od 5 do 15 godina. Kako javlja BBC, pravni eksperti ukazuju na mogućnost da mu bude izrečeno 7 do 10 godina.

Kako javljaju reporteri s lica mjesta, sudnicu je napustio otac ubijene Reeve. Njihovu obitelj tokom suđenja podržavali su i predstavnici ANC Ženske lige, koji su također prisutni u sudnici, javlja Guardian.

U sudnici je bio i Pistoriusov otac, koji mu nije prilazio, niti mu se obraćao. Pistorius je tiho razgovarao samo sa svojim stricem Arnoldom Pistoriusom i odvjetnicima, prenosi Guardian.

Sud je napravio pauzu kako bi donio odluku u vezi s jamčevinom, koja je opozvana, javlja Guardian. Za to vrijeme je Pistorijus sproveden u pritvorsku ćeliju u sudu. Kako javlja Guardian, njega je sprovelo pet policajaca i na rukama mu nisu bile lisice.

Zbog prvobitno odobrene jamčevine Pistorius je prodao svoju kuću, i živio je s roditeljima. Sada nema nikakvu imovinu, rečeno je danas u sudu. Dok je bio na slobodi, dozvolio je sebi da upadne u još jedan incident - svađu u noćnom klubu, samo dan pošto je njegov advokat završio obranu na suđenju.

Međunarodni paraolimpijski odbor se oglasio povodom današnje presude, rekavši da su uz sve "one koji su pogođeni ovom užasnom tragedijom, a posebno uz obitelj i prijatelje Reeve Steenkamp koja je izgubila život u ovom incidentu".

Ovaj odbor je naglasio važnost razlikovanja Pistoroiusovog doprinosa Paraolimpijskom pokretu i njegovog privatnog života.

Kopirati
Drag cursor here to close