Pozitivni na turinabol

Petero ruskih atletičara i atletičarki suspendirano zbog dopinga

Sport / Flash | 19. 04. 2017. u 10:57 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Atletski savez Rusije objavio je da je petero atletičara i atletičarski iz njihove zemlje dobilo zabranu od dvije godine zbog kršenja antidoping pravila na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. i Svjetskom prvenstvu 2013. godine, javlja Agencija Anadolija.

Među petero suspendiranih su Antonina Krivoshapka, koja je osvojila srebro sa ruskom štafetom 4 puta 400 metara na Olimpijadi u Londonu, i Yevgenia Kolodko, osvajačica srebrne medalje na istim igrama u bacanju kugle. Tu su još: skakač s motkom Dmitry Starodubtsev, bacačica diska Vera Ganeyeva i bacačica kladiva Anna Bulgakova.

Krivoshapka će vjerojatno ostati i bez zlata na 4 puta 400 metara i srebra na 400 metara sa Svjetskog prvenstva 2013. godine, dok bi Kolodko mogla izgubiti srebrnu medalju sa Europskog dvoranskog prvenstva iste godine.

U priopćenju Atletski savez Rusije kaže da je svih pet atletičara i atletičarki “dobrovoljno priznalo kršenje antidoping pravila“, nakon što je u ponovljenom testiranju utvrđeno da su koristili nedozvoljena sredstva.

Svo petero su bili pozitivni na turinabol, koji je ruskim atletičarima davao Grigory Rodchenkov, bivši direktor laboratorija u Moskvi u steroidnim koktelima.

Kopirati
Drag cursor here to close