Liga prvaka

"Petarda": Bayern se u Münchenu naprosto poigrao s Arsenalom!

Sport / Flash | 16. 02. 2017. u 06:21 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Bayern je u Munchenu uvjerljivo porazio Arsenal 5-1, načinivši veliki korak prema plasmanu u četvrtfinale.

Bayern je do sada tri puta eliminirao Arsenal u osmini finala Lige prvaka (2004/05, 2012/13, 2013/14), a po svemu sudeći, ukoliko se ne dogodi veliko čudo, to će se dogoditi i četvrti put.

Bit će to sedma sezona uzastopce kako "topnici" svoj europski put završavaju u osmini finala. U zadnjih šest sezona po dva puta su ih izbacili Bayern i Barcelona, a po jednom Monaco i Milan.

Golove za bavarski sastav zabili su Arjen Robben (11), Robert Lewandowski (53), Thiago Alcantara (56, 63) i Thomas Muller (89), dok je pogodak za goste zabio Alexis Sanchez (30).

Bayern je ovom pobjedom produžio pobjednički niz u LP na svom stadionu na 16 utakmica uz razliku pogodaka 58-9.

Uzvratni susret je 7. ožujka u Londonu.

Trener Arsenala otišao s presice

Engleski novinari tvrde kako dugo nisu vidjeli Arsenea Wengera tako razočarnog, a s presice je otišao nakon samo tri pitanja, što ne priliči ovom vrsnom francuskom stručnjaku.

"Teško je objasniti. Mislim da smo imali dvije dobre šanse za gol u prvom poluvremenu. Imam osjećaj da nismo imali sreće kada smo bili u prilici zabiti drugi gol, a onda smo mi primili drugi. Najvažnije je bilo što smo izgubili Koscielnyja. Urušili smo se", rekao je Wenger nakon utakmice.

"Ukupno, bili su bolja momčad od nas. Igrali su bolje u drugom dijelu, a mi su spustili razinu igre. Nismo imali sreće, a oni su bili bolji. Ne tražim izlike. Ovo je šok, izgubiti tako na ovoj razini. Sve smo napravili pogrešno, a peti gol to dokazuje", dodao je.

"U ovakvim utakmicama morate biti koncentrirani 90 minuta. Osjećam da je treći gol ubio naše igrače, nakon toga nismo imali odgovor", zaključio je Wenger.

Kopirati
Drag cursor here to close