Judo klub Borsa

Petar Zadro srebrni na Europskom kupu

Sport / Flash | 18. 07. 2016. u 08:15 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član judo kluba "Borsa" - Petar Zadro ovog je vikenda nastupio na Europskom judo kupu u Gdyni na sjeveru Poljske, te velikim rezultatom ponovno osvijetlio obraz grada Mostara i BiH, priopćeno je.

Na Eju kupu i kampu koji se održava od 15. do 20. srpnja nastupa 26 reprezentacija s područja "starog konitenta", a natjecanje uveličavaju i dvije velike reprezentacije sa drugih kontinenata i to reprezentacija Japana i Australije.

Petar Zadro je u Poljskoj odradio "veliki posao". Ždrijeb je Petru dao slobodno prvo kolo, dok je u drugom kolu bio bolji od Belgijanaca Brasseur Denisa koji je u predkolu pobijedio Rusa Morokhoeva.

U 3. kolu Zadro je bio bolji od domaćina iz Poljske Stolarek Jana dok je sljedeću (polufinalnu) borbu porazio Ukrajinca Plyev Artema koji je poslije pobijedio borbu za medalju i ostao brončani na kupu.

U finalnoj borbi s Portugalcem Reis Davidom završava borbu nerješenim ishodom da bi Reis u produžetcima zaslužio minimalan bod te tako Petar osvaja značajno srebreno odličje. Europski kup u Gdyni na sjeveru Poljske je ujedno jedan od 8 Europskih kupova za juniore, te su to najjači judo turniri za taj uzrast.

Petar se s ovom medaljom popeo na 14. mjesto Svjetske judo rang liste boraca - U21.

Prvo mjesto još uvijek drži Brazilac Cargnin Daniel kojeg je Petar pobijedio na EJU kupu u Italiji, u svibnju ove godine, te je na koncu osvojio zlatno odličje pa je tako uz srebreno nositelj i zlatnog odličja s velikih judo natjecanja u uzrastu "U21" kad je u pitanju 2016. godina.

Napomenimo da je Petar Zadro proglašen najuspješnijim sportašem - seniorom grada Mostara za 2015. godinu, a iako je još uvijek junior nastupa i u seniorskoj konkurenciji te je aktualni juniorski i seniorski prvak BiH dok je u 2015. godini nositelj titule prvaka Balkana i u uzrastu juniora i u uzrastu seniora.

Judo klub "Borsa" Mostar iz dana u dan pokazuje kako opravdano nosi epitet najuspješnijeg sportskog kolektiva grada Mostara, a i daleko šire.

Od svog osnutka 2006. godine do danas iznjedrio je 98 zlatnih medalja sa državnih prvenstava u svim uzrasnim kategorijama,11 medalja sa Europskih kupova i Europskih prvenstava, tri puta 5. mjesto u Europi, dva 9. mjesta u Svijetu, te čak 21 medalju s Balkanskih prvenstava u različitim uzrasnim kategorijama (od ml. kadeta do seniora među kojima je čak 10 članova kluba nositeljem bar jedne medalje s BP), što upućuje na to da je jk Borsa apsolutni rekorder u gradu Mostaru (od 97 sportskih kolektiva) kad su u pitanju Balkanska prvenstva u Olimpijskim sportovima.

Samo u prvoj polovici 2016. godine natjecatelji jk "Borsa" su osvojili čak 375 medalja sa međunarodnih turnira širom Europe, a na preko 10 turnira proglašavani su najboljim klubom natjecanja u sveukupnom ili pojedinačnom uzrastu.

U prvih sedam mjeseci ove godine nastup su zabilježili na 37 turnira (EJU kupovi, BP, DP i međunarodna natjecanja) i to u Mađarskoj, Italiji, Poljskoj, Makedoniji, Rumunjskoj, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close