Judo klub Borsa

Petar Zadro i Jure Zovko prvaci Bosne i Hercegovine

Sport / Flash | 18. 10. 2016. u 06:17 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Judo klub Borsa iz Mostara nastupio je na državnom prvenstvu do 23 godine i osvojio još dvije titule državnih prvaka u 2016. godini i dvije titule viceprvaka, ali ovog puta za malo ozbiljnije uzraste, tj. mlađe seniore.

Državno prvenstvo koje je održano u Vogošći okupilo je sve kvalificirane džudaše iz sva tri judo saveza koja djeluju pod okriljem Judo saveza BiH. ??Najsjajnijim odličjem okitli su se Petar Zadro i Jure Zovko. Petar je, sada, aktualni prvak države za mlađe seniore do 66 kilograma, a Jure do 73 kilograma.

Viceprvaci države su Domagoj Marić u kategoriji do 81 kilogram i Marija Zelenika u kategoriji do 57 kilograma. Brončanim odličjem okitili su se Jozo Zovko (-66) i Mia Maksumić (-57).

Judo klub "Borsa" je zauzeo 2. mjesto u ekipnom poretku na ovom državnom natjecanju u konkurenciji od 45 klubova koliko ih je i nastupalo na državnom prvenstvu. Tako je još jednom potvrđena kvaliteta rada kluba koji je jedan od 3 najuspješnija judo kluba s područja BiH, navodi se u priopćenju iz Borse.

Judo klub "Borsa" je zasigurno ostavio trag kada je u pitanju 2016. godina bh. sporta. Osim što su članovi Borse osvajali medalje na Europskim kupovima, Sveučilišnom prvenstvu Europe, Balkanskim prvenstvima, Međunarodnim natjecanjima, te u pojedinim uzrastima bili najbolji na prvenstvu BiH kao šlag na kraju uspješne godine zasigurno je grandiozni događaj koji je organiziran u okrilju Judo kluba "Borsa" pod nazivom Međunarodni judo turnir "Borsa Open".

Spomenuti događaj na prostor BiH privukao je tisuće sudionika, trenera, roditelja, klupskog osoblja koji su više dana boravili na prostorima BiH, može se reći kako je Grad Mostar bio centar sportskog ali i turističkog značaja.

Kopirati
Drag cursor here to close