45 milijuna eura

Perišić postaje najskuplji hrvatski igrač u povijesti

Sport / Flash | 28. 05. 2017. u 11:16 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Paris Saint Germain ili Manchester United dvojba je koja se već neko vrijeme vezuje uz budućnost Ivana Perišića. Interu je novac bitan zbog financijskog fair-playa i čini se kako milanski klub upravo prodaju 28-godišnjeg hrvatskog ofenzivca vidi kao rješenje za taj problem.

Zbog Perišića je u Zagrebu nedavno bio i Jose Mourinho, a poprilično su ozbiljne priče da bi PSG Nerazzurrima za njegove usluge platio 50-ak milijuna eura. No, u talijanskim medijima jučer se pojavila informaciju koju praktički tretiraju službenom.

Mediaset Premium, talijanski televizijski kanal u vlasništvu obitelji Berlusconi, objavio je kako će Perišić, kojem ugovor s Interom istječe tek 2020. godine, karijeru nastaviti u Manchester Unitedu. Mediaset također govori o francuskoj i engleskoj opciji, no ima i informaciju da Perišić inzistira na odlasku na Old Trafford, javlja Jutarnji list.

Manchester United bi na ime odštete klubu iz Lombardije uplatio 45 milijuna eura, a u ugovoru bi bili i bonusi s obzirom na Perišićev učinak u dresu Crvenih vragova.

Perišić je još u Italiji, danas je pred njim posljednja utakmica u aktualnoj sezoni. Jučer se sa suigračima pripremao za večerašnji dvoboj s Udineseom i očekuje ga se u kadru trenera Stefana Vecchija.

Perišić je u Interu od kolovoza 2015. godine kad je došao iz Wolfsburga i nakon manje od dvije godine priprema novu selidbu. Iza sebe, što se osobnih brojaka tiče, ima solidnu sezonu. Do danas je odigrao 35 ligaških utakmica i ima deset pogodaka uz devet asistencija.

Inter će na njemu višestruko zaraditi, Transfermarkt tvrdi da su ga doveli za 19 milijuna eura, a prodat će ga sigurno za dvostruko već iznos. Mediaset tvrdi u Manchester United, što bi ga osim najskupljim hrvatskim igračem u povijesti učinilo i prvim Hrvatom u dresu 20-ostrukog prvaka Engleske.

Kopirati
Drag cursor here to close