HNL

Pavasović Visković izbačen iz nogometa na dvije godine

Sport / Flash | 11. 12. 2015. u 17:05 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Disciplinski sudac Krešimir Vlajčević donio je kazne za incidente na derbiju Hajduka i Dinama odigranog još u rujnu. Najgore je prošao predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Ljubo Pavasović Visković koji je suspendiran iz nogometa na dvije godine zbog navodnog vrijeđanja sudaca.

"Znali smo da će se tako nešto dogoditi. Nije me ovo začudilo. No zanimljivo je da su tu odluku donijeli isti tjedan nakon onog organiziranog napada na nas na Maksimiru. Očito su iz nekog razloga postali nervozni više nego inače", rekao je Pavasović Visković za Index, podsjetivši da su njega i predsjednika Hajduka Marina Brbića na ulazu na Maksimir presreli Boysi i verbalno ih napali.

Daljni koraci?

"Ne želim se više s njima zamarati. Imam svoj život i živjet ću ga u miru", dodao je.

Goran Vučević, sportski direktor Hajduka, zbog vrijeđanja sudaca je suspendiran na tri mjeseca i kažnjen novčano sa 8.000 kuna, dok je oružar kluba Miro Čolak također zbog uvreda upućenih sucima kažnjen s mjesec dana zabrane te mora platiti iznos od 3.000 kuna.

Podsjetimo, nakon derbija koji je završio bez golova, kojeg je sudio Bruno Marić, kontroverzni sudac je optužio čelnike Hajduka za uvrede i prijetnje, a protiv Pavasovića Viskovića podnio je i kaznenu prijavu zbog prijetnje, izazivanja nereda i nasilničkog ponašanja, koju je Općinsko državno odvjetništvo odbilo kao neosnovanu. Krešimir Vlajčević je pokrenuo svoj postupak, također po prijavi Marića, a Dinamov šef sigurnosti Krešimir Antolić prijavio je Pavasovića Viskovića splitskoj policiji.

Hajduk je od HNS-a tražio izuzeće disciplinskog suca Vlajčevića jer se sumnja da je primio pozajmicu od Dinama, što je iscurilo u javnost nakon uhićenja braće Mamić još u srpnju. HNS je odbio zahtjev za izuzećem Vlajčevića, iako je još nerazjašnjeno što je bilo sa 140 tisuća kuna koje je navodno primio od Dinama.

Kopirati
Drag cursor here to close