Elf u Vatikanu

Papa Franjo primit će u studenome svjetske prvake

Sport / Flash | 15. 10. 2016. u 13:54 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nijemci svoje reprezentativce nazivaju nogometnim bogovima, posebice nakon osvajanja naslova prvaka svijeta 2014. u Brazilu, a s bogovima najbolje razgovara sam Sveti otac.

Njemački izbornik Joachim Löw predvodit će svoju momčad u posjetu Vatikanu idućeg mjeseca, javljaju njemački mediji.

Naime, nakon što u Riminiju odigraju kvalifikacijski meč za naredno Svjetsko prvenstvo, 11. studenoga protiv San Marina, članovi Elfa odlaze u Vatikan.

Posebno su počašćeni jer će to biti jedna privatna audijencija kod pape Franje, koji je veliki zaljubljenik u nogomet.

Iz Rima će njemački reprezentativci produžiti za Milano, gdje će 15. studenoga odigrati prijateljsku utakmicu s Engleskom (oproštaj Podolskog od Elfa).

Njemački nogometni savez ima dobre odnose s Vatikanom i ovo je jedan od načina da se još dodatno učvrsti momčadski duh reprezentacije, piše Bild.

Naime, Njemački nogometni savez je već 2012. organizirao jednu prijateljsku utakmicu između ekipe svojih djelatnika i izabranog tima Vatikana.

Odnosi se stoga obostrano njeguju, a budući da Papa govori i njemački jezik, bit će to za reprezentativce Njemačke praktično domaća atmosfera.
Pitanje je samo kako će Papa reagirati na činjenicu da se njemački izbornik nedavno razveo...

Zanimljivo je da je papa Franjo počasni član njemačkog drugoligaša 1860 München, a njegov primarni klub za koji navija, argentinski CA San Lorenzo, izdao mu je člansku iskaznicu s brojem 88.235. Toliki je red bio prilikom učlanjenja u klub kroz povijest...

Radi podsjećanja, Jorge Mario Bergoglio preuzeo je vođenje Katoličke crkve 13. ožujka 2013. godine, i kao papa pod crkvenim imenom Franjo, postao je jedan od najpopularnijih u povijesti.

Kopirati
Drag cursor here to close