plivačko natjecanje

'Orka' u Splitu: Državni rekord, pet medalja i pehar za najbolju plivačicu

Sport / Flash | 20. 06. 2016. u 10:05 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Plivači Kluba vodenih sportova 'Orka' iz Mostara sudjelovali su na međunarodnom plivačkom Grand prix miting "Mali mornar" koji se održao u Splitu 18.i 19. lipnja.

'Orku' su na ovom mitingu predstavljali: Leopold Dankić, Bakir Hadzimahović, Farik Repeša, Danis Harmandić, Đani Morić, Luka Zovko, Nika Vrljić, Lana Pudar i Lucija Jakovljević, koji su otplivali odlične trke i popravili gotovo sva prijavljena vremena. Osvojeno je ukupno pet medalja, oboren jedan državni rekord i osvojen je pehar za najbolju plivačicu mitinga.

Osvajači medalja su:
- Lana Pudar; 100 m delfin, ZLATO, 200 m delfin ZLATO, 100 m leđno ZLATO, 200 m leđno ZLATO,
- Farik Repeša; 100 m delfin BRONZA.

Lana Pudar je u disciplini 100 m delfin postavila novi državni rekord u vremenu 1:14.51, popravivši svoj vlastiti rekord koji je nedavno postavila u Rijeci za cak 2.74. sekunde. Također, Lana je osvojila i pehar za najbolju plivačicu ovog veoma jakog mitinga. Ostali plivači su i osvojili nekoliko četvrtih mjesta, značajno popravili skoro sva svoja vremena i pokazali da se s pravom u sljedećem razdoblju od njih tek očekuju dobri rezultati.

Već sljedećeg vikenda, odnosno u petak 24.lipnja, trideset plivača Kluba vodenih sportova 'Orka' putuje u Dubrovnik na sedmodnevne ljetne pripreme za predstojeća državna prvenstva u svim kategorijama, a potom će nastupiti na otvorenom prvenstvu Crne Gore u Podgorici, koje će se održati 2. i 3. srpnja.

Također, Anida Mahinić će kao članica reprezentacije Bosne i Hercegovine nastupiti na europskom juniorskom prvenstvu, koje će se održati u Mađarskoj u terminu od 6. do 10.srpnja.

Treninzi u školi plivanja se održavaju u svojim redovnim terminima, a od 1.srpnja s radom kreće i ljetna škola plivanja, sa mnogo novih sadržaja za sve polaznike 'Orkine' škole plivanja, stoji u priopćenju ovog kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close