Finale Kupa

OK Kakanj i OK Kula Gradačac osvajači federalnog odbojkaškog Kupa

Sport / Flash | 17. 11. 2014. u 14:41 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda odigrane su finalne utakmice odbojkaškog Kupa Federacije BiH.

U muškoj konkurenciji domaćin finala bio je Kakanj, koji je ugostio ekipu Jedinstva iz Brčkog, dok je u ženskoj konkurenciji domaćin bila ekipa Bihaća, koja je ugostila ekipu Kule iz Gradačca.

Oba finala pružila su vrhunsku odbojku za sve ljubitelje ovoga sporta.

U muškoj konkurenciji titulu prvaka osvojila je ekipa Kaknja, koja je sa 3:0 u setovima nadigrala ekipu Jedinstva iz Brčkog.

Domaćini su odlično otvorili utakmicu i u pvom setu slavili s 25:20. U drugom setu ekipa Ljubiše Ristića pruža malo bolji otpor, no ekipa Kaknja u završnici skuplja snagu i slavi s 25:23, da bi u trećem setu slavili sa 25:21.

Finale su sudili Jasmin Husejnović (Sarajevo) i Adnan Muzur (Hrasnica).

Pokale i medalje pobjednicima uručili su predsjednik Odbojkaškog saveza Federacije BiH Miloš Jelčić i predsjednik Nadzornog odbora Odbojkaškog saveza Federacije BiH Alija Fatić.

U ženskom finalu pobjedu je odnijela gostujuća ekipa.

Naime, Kula iz Gradačca s visokih 3:0 slavila je nad Bihaćem. U prvom setu gošće iz Gradačca slavile su s 25:17, da bi u drugom i trećem setu slavile sa identičnih 25:23 i tako osvojile titulu prvakinja Kupa OS FBiH.

Finale su sudili Edin Begović (Zenica) i Almir Muslić (Bihać).

Pokale i medalje pobjednicima uručili su predsjednik Odbojkaškog saveza Federacije BiH Miloš Jelčić i član Upravnog odbora Odbojkaškog saveza Federacije BiH Hamid Subašić.

Finalisti Kupa Federacije BiH stekli su pravo učešća na finalnom turniru Kupa Bosne i Hercegovine. 


 

Kopirati
Drag cursor here to close