Stradanje Hrvata na Kupreškoj visoravni

Održana 2. memorijalna utrka ''Heroji ne umiru'' od Tomislavgrada do Kupresa

2. po redu Memorijalna utrka “Heroji ne umiru”, održana je kao dio programa i ovogodišnjeg tužnog obilježavanja stradanja Hrvata na Kupreškoj visoravni
Sport / Flash | 10. 04. 2023. u 16:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok je Tomislavgrad spavao mirnim snom, zahvaljujući upravo hrvatskim braniteljima koji su prije trideset jednu godinu hrabro stali na branik Domovine i polaganjem svojih života obranili i naše prostore, njima u spomen i u trajno sjećanje započela je 2. po redu Memorijalna utrka “Heroji ne umiru”, kao dio programa i ovogodišnjeg tužnog obilježavanja stradanja Hrvata na Kupreškoj visoravni, piše Mandino.selo.com

Utrka se održala u organizaciji Općina Tomislavgrad i Kupres i braniteljskih udruga ovih dviju općina, Atletskoga kluba Puls iz Tomislavgrada, istoimenih udruga maratonaca “Heroji ne umiru” Sisačko-moslavačke županije i Županije Središnja Bosna.

Točno u pet sati okupili su se sudionici ove utrke kod spomen-obilježja u Tomislavgradu, zajedno s predstavnicima Općina Tomislavgrad i Kupres i braniteljskih udruga, položili zajednički vijenac i upalili svijeće, pomolili se za stradale nakon čega je krenuo start utrke.

Oko 7:45 planiran je dolazak trkača do spomen-obilježja Vukovarcima i kod kripte, gdje su položeni vijenci i upaljene svijeće, te u 10 sati kod središnjeg spomen obilježja u samome Kupresu.

U 11:00 sati služena je sveta misa u crkvi Sv. obitelji u Kupresu, za sve poginule u obrani domovine.

''Snjegovi i magle zaborava neće vas oteti vašim najmilijima i hrvatskoj domovini!'', navodi se na protalu Mandinoselo.

Kopirati
Drag cursor here to close