HŠK „Zrinjski“

Održan 22. Uskršnji šahovski turnir u Mostaru

Sport / Flash | 20. 03. 2016. u 10:59 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu, 19.03. 2015.godine sa početkom u 10 sati, u Mostaru, pod sponzorstvom Sportskog Saveza Grada Mostara, pekarne „Julija“ i mesnice „Škica“, a u organizaciji Hrvatskog šahovskog kluba „Zrinjski“ Mostar, održan je 22. Uskršnji šahovski turnir. Turnir je otvorio predsjednik Kluba g. Miroslav Zekušić, koji se zahvalio svim natjecateljima koji su došli, kao i sponzorima ovogodišnjeg tradicionalnog šahovskog turnira. Klub je osigurao ukupno 14 nagrada, 5 po plasmanu i 9 posebnih nagrada.

Igralo se po Švicarskom sustavu u 9 kola sa tempom igre od 10 minuta po igraču, uz primjenu pravila FIDE za ubrzani šah.

Nastupilo je 27 igrača a pobjednik tradicionalnog 22. po redu Uskršnjeg turnira je Almir Mataradžić sa osvojenih 7 bodova, ispred Križana Tomića i Nikice Vege koji su imali po 5,5 bodova. Četvrto mjesto je osvojio Arif Omerika sa 6 bodova koliko je imao i petoplasirani Zvonimir Karlović.

Najbolje plasirani igrač HŠK „Zrinjski“ Mostar je Miroslav Zekušić sa osvojenih 5 bodova, drugoplasirani Ante Đaković sa 5 boda i trećeplasirani Mehmed Begović sa 4,5 boda.

Najbolje plasirani veteran iznad 65 godina je Vladislav Prskalo sa osvojenih 6 bodova a drugi najbolje plasirani veteran je Damjan Šantić sa osvojenih 5,5 bodova.

Najbolje plasirani kadet do 10 godina je Martina Šimunović, najbolji kadet do 14 godina je Luka Bago, a najbolji kadet do 18 godina je Ilija Raić.

Najbolje plasirana šahistkinja je Emina Novaković.Svi najbolje plasirani su novčano nagrađeni. Turnir su sudili Državni suci Ivo Petrović i Željko Soldo.

Kopirati
Drag cursor here to close