Projekt „Za više košarke“

Obnovljaju se četiri popularna košarkaška terena u Tuzli

Kompanija Carlsberg BH će u sklopu projekta „Za više košarke“ rekonstruirati terene: Grbavica, Slatina kavez, teren kod nove Opštine i teren preko puta Pivnice.
Sport / Flash | 02. 08. 2022. u 10:55 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 100.000, točnije 101.257 čepova sakupljeno je tokom društveno odgovornog projekta „Za više košarke“ koji će u narednom periodu Tuzli i ljubiteljima ovoga sporta osigurati obnovu četiri popularna košarkaška terena u gradu.

Pasionirani fanovi košarke, Tuzlaci su i ovaj put jasno pokazali svoju strast za ovim sportom, ali i želju da grad osigura kapacitete koji će sadašnjim i budućim generacijama omogućiti da imaju što bolje uvjete za igru. Tako će zahvaljujući velikom odzivu građana da sudjeluju u ovoj inicijativi, kompanija Carlsberg BH u narednom periodu rekonstruirati terene: Grbavica, Slatina kavez, teren kod nove Opštine i teren preko puta Pivnice.

Projekt je podržala Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Jasminom Imamovićem, koji je na početku njegove realizacije istakao kako je izuzetno važno što su odabrani tereni koji nikada nisu prazni, a da će se obnovom stvoriti još bolji uvjeti da nove generacije otkriju i razvijaju ljubav prema košarci.

„Oduševio nas je rekordan odziv Tuzlaka koji su prepoznali naše dosadašnje zalaganje u razvoju sporta u Tuzli, te su se u velikom broju odazvali našoj akciji prikupljanja čepova. Zahvaljujemo im se na podršci na osnovu koje smo uspješno, u predviđenom roku, završili ovu fazu, dok nas u narednom periodu očekuje najuzbudljiviji dio a to je obnova terena. Zahvaljujem se i Gradu Tuzla te OKK Slobodi, našim partnerima u projektu s kojima zajedno radimo na promicanju sportskih vrijednosti i unapređenju sporta te sportske infrastrukture u Tuzli“, poručio je Amir Tobudić, direktor Carlsberga BH.

Akcija prikupljanja čepova startala je u novembru prošle godine da bi u planiranom roku, koncem srpnja 2022. rezultirala rekordnim brojem sakupljenih čepova sa boca Pan piva i ostalih proizvoda iz Carlsberg asortimana, koji su ubačeni u veliku Pan bocu postavljenu na Trgu slobode. Prikupljanje se obavljalo u četiri faze, a u posljednjoj fazi prikupljeno je ukupno 19.729 čepova, zahvaljujući čemu je brojčanik na Pan boci prikazao rekordan rezultat. Prikupljanje se obavljalo u brojnim trgovačkim objektima i kafićima u Tuzli, dok su građani čepove mogli i direktno ubacivati u veliku Pan bocu.

Podsjećamo da je projekt „Za više košarke“ pokrenut prije nekoliko godina, te da je zahvaljujući njemu obnovljen kultni basket teren Krug u tuzlanskom naselju Slatina, na kojem su stasale mnoge generacije košarkaša ovoga grada.

Kopirati
Drag cursor here to close