Priznanje

Novak Đoković počasni građanin Banja Luke

Sport / Flash | 16. 04. 2015. u 14:50 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nagrada ''Ključ Grada Banja Luka'' s poveljom ''Počasni građanin grada Banje Luke'' ove godine bit će dodijeljena prvom tenisaču svijeta Novaku Đokoviću - kao poseban vid priznanja za humana djela.

Ovo su odlučili odbornici Skupštine Grada Banja Luka na današnjem zasjedanju.

Povodom Dana grada - 22. travnja, nagrada "Zlatni grb Grada Banja Luka" bit će uručena Gradskoj organizaciji Crvenog križa Banja Luka za doprinos u humanitarnom radu i suradnji sa drugim organizacijama.

"Plakete Grada Banja Luka" bit će uručene: glazbeniku Momiru Nikiću, za izuzetna ostvarenja u oblasti kulture; Udruženju obitelji sa četvoro i više djece ''Četiri plus'', za izuzetna humana djela; dugogodišnjem radijskom spikeru i uredniku Milanu Hajdukoviću, za izuzetna ostvarenja u oblasti obrazovanja i kulture; privredniku Marinku Umičeviću, za izuzetna ostvarenja u oblasti godspodarstva i humanosti; Udruženju „Mozaik prijateljstva“, za izuzetna humana djela.

Povodom Dana grada, nagrade Grada Banja Luka mladima, u iznosu od po 1.500 KM, bit će uručene atletičarki Vladani Gavranović (kao poseban vid priznanja za rad u oblasti sporta i fizičke kulture i za humani rad), te inovatoru Radošu Budiši (kao poseban vid priznanja za rad u oblasti stvaralaštva i inovacija).

Nagrađenima će nagrade biti uručene na akademiji, koja će biti održana na Dan grada, 22. travnja.

Povodom usvojenih odluka o dodjeli aprilskih nagrada, gradonačelnik Slobodan Gavranović izjavio je novinarima da najveći grad u RS duguje zahvalnost Đokoviću za sve što je učinio za Banju Luku i Republiku Srpsku. 

Kopirati
Drag cursor here to close