Novi uspjeh

Nova odličja za Judo klub Borsa

Sport / Flash | 22. 05. 2017. u 09:30 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi judo kluba "Borsa" ovog su vikenda zabilježili nastupe na međunarodnim judo turnirima održanim u Kikindi (Srbija) i Sarajevu.

Turnir u Kikindi okupio je 350 natjecatelja iz 8 zemalja, a svi natjecatelji judo kluba "Borsa" okitili su se odličjima.

Martino Ćorić, Dragica Zovko i Josipa Brvenik osvojili su zlatno odličje, Ivan Tošić okitio se srebrom dok su Sara Prkačin i Robert Halajkijević osvojili brončano odličje.

Natjecanje u Sarajevu okupilo je oko 400 natjecatelja iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Zlatno odličje osvojio je Petar Bojović, Franko Soldo okitio se srebrom, a Antonio Jurić i Tvrtko Slokar osvojili su brončano odličje.

Napomenimo da je Judo klub "Borsa" na nedavno održanom državnom prvenstvu u sveukupnom poretku proglašen najuspješnijim judo klubom u BiH za uzraste ml. kadetkinja do 16 godina, a u kategoriji juniorki osvojili su sjajno 2. mjesto. U kategoriji ml. kadeta i juniora zauzeli su 3. mjesto. Na DP-u je nastupalo 42 judo kluba, koji su imali kvalificirane natjecatelje, priopćeno je iz Borse.

Judo klub "Borsa" nastupa u 12 (6 muških i 6 ženskih) različitih uzrasnih kategorija, te je u gotovo svim kategorijama jedan od 3 najuspješnija judo kluba Bosne i Hercegovine.

U Judo savezu BiH djeluje oko 60 judo klubaov. Judo je najtrofejniji olimpijski sport BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close