Među deset najboljih

Nova nada svjetskog tenisa najavljuje velike stvari

Nakon osvajanja Barcelone prošlog tjedna skočio je dva mjesta na ATP ljestvici i s 3827 bodova preskočio Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea te Britanca Camerona Norrieja.
Sport / Flash | 25. 04. 2022. u 16:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Reuters / Carlos Alcaraz

Mladi španjolski tenisač, 18-godišnji Carlos Alcaraz danas je, prvi put u karijeri, ušao među deset najboljih tenisača na svijetu.

Nakon osvajanja Barcelone prošlog tjedna skočio je dva mjesta na ATP ljestvici i s 3827 bodova preskočio Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea te Britanca Camerona Norrieja.

Prije samo godinu dana bio je izvan Top 100, ali zahvaljujući briljantnim igrama i sjajnom napretku u svim segmentima igre, danas je deveti tenisač svijeta.

Usprkos strelovitom usponu, mladi Španjolac ostaje skroman, prenosi HRT.

''Uvijek sam bio normalan lik. Ne bojim se slave, neću se promijeniti. Sretan sam što sa s 18 godina ušao u Top 10, veoma sam sretan što sam to uspio u tim godinama, kao i moj idol Rafa'', rekao je Alcaraz još jednom podijelivši komplimente starijem sunarodnjaku Rafaelu Nadalu.

Alcaraz je postao Top 10 igrač s 18 godina, 11 mjeseci i 20 dana, što ga čini devetim najmlađim Top 10 igračem u povijesti. Nadal je to uspio s 18 godina, deset mjeseci i 22 dana. Zanimljivo, Nadal je, poput Alcaraza, ušao među deset najboljih tenisača nakon Barcelone 2005. godine, također 25. travnja.

‘’Ne postavljam si granice. Želim nastaviti igrati na nivou na kojem sad igram, želim uživati i ne želim dodirnuti plafon’’, zaključuje Alcaraz.

Mladom Španjolcu trebalo je samo 70 mečeva na ATP Touru da dođe do 50 pobjeda, a za usporedbu, Novaku Đokoviću je trebalo 79, Nadalu 81, a Rogeru Federeru 97.

Kopirati
Drag cursor here to close