Neredi na derbiju

Nogometni savez Srbije: Zbog huligana ponovno poslana loša slika u svijet

Sport / Flash | 28. 04. 2015. u 09:15 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometni savez Srbije (FSS) i Zajednica klubova Jelen Super lige najoštrije su osudili "huligansko ponašanje i vandalske ispade" uoči utakmice Jelen Super lige između Crvene Zvezde i Partizana u Beogradu.

''Na žalost, svjesni smo da naše riječi žaljenja i osude malo znače istinskim ljubiteljima nogometa i pravim navijačima, kako dva najuspješnija kluba, tako i svima ostalima. Iz Srbije je još jednom upućena veoma loša slika i prilika domaćeg nogometa u svjetske okvire'', navodi se u zajedničkom priopćenju Nogometnog saveza Srbije (FSS) i Zajednice klubova Jelen Super lige.

Osnovni problem, navodi se, je u činjenici da se stvari ne rješavaju, a izražena je bojazan da se slične scene ne ponove, jer prava i oštra reakcija izostaje.

''Jednostavno rečeno, mi smo poslije utakmica u Genovi i skorašnje protiv Albanije prosto vapili za pomoć kod nadležnih instanci. Ispostavlja se da mi nismo u mogućnosti organizirati nijednu težu i značajniju utakmicu. Svima nama koji radimo u srpskom nogometu to predstavlja veliki problem, koji sami ne možemo riješiti'', navodi se u priopćenju.

Članovi Disciplinske komisije FSS će u četvrtak, na svojoj sjednici, analizirati sve prispjele izvještaje, donijet će odgovarajuće odluke te priopćiti kaznene disciplinske mjere.

Iz FSS-a navode da to sve postaje apsurdno i da zatvaranje stadiona i izricanje financijskih mjera neće iskorijeniti uzroke problema koji se viđaju u suviše dugom vremenskom razdoblju.

Također ističu da kažnjavanje klubova i njihovih uprava nije dobar smjer za ostvarenje pobjede nad huliganima.

U FFS-u smatraju da je jedini način borbe zajedničko djelovanje svih nadležnih organa uključenih u proces - predstavnika policije, tužiteljstva, sudova i nogometne organizacije.

''Obilježavanje krivaca i njihovo kažnjavanje mora biti naša zajednička metoda. Na žalost, nogometne kazne propisane pravilnicima UEFA-e i FIFA-e, a primjenjene u okviru FS Srbije, kažnjavat će klubove i u krajnjoj mjeri igrače, a ne uzročnike problema'', zaključuje se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close