Voetbal International

Nizozemski magazin proglasio Messija najboljim nogometašem svih vremena!

Sport / Flash | 08. 06. 2017. u 20:19 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Leo Messi, nogometni čarobnjak koji se trenutačno s reprezentacijom Argentine nalazi u Australiji, najbolji je nogometaš svijeta svih vremena prema cijenjenom nizozemskom sportskom časopisu ‘Voetbal International’.

Ovaj časopis jedan je od najstarijih i najcjenjenijih na svijetu, što ne znači da nema i drukčijih mišljenja i stavova o tome tko je ili tko su najbolji nogometaši u povijesti.

Barcina ubojita desetka u petak će sa svojim reprezentativnim kolegama odmjeriti snage protiv Brazila u Melbourneu, a ‘Voetbal International’ o njemu kao najboljem nogometašu svih vremena kaže kako je presudna bila njegova konstantna igra na najvišoj razini, kojom oduševljava praktično iz tjedna u tjedan.

Rezultat njegovih vrhunskih nogometnih vještina je osvajanje 30 naslova s ekipom i najviših individualnih nagrada, uključujući pet Zlatnih lopti, prije navršene 30. godine života, pri čemu je oborio mnogobrojne rekorde i postavio neke granice s kojima će se budući vrhunski nogometaši možda i desetljećima suočavati.

Jedina "mrlja" na karijeri čudesnog napadača Barcelone je izostanak trofeja s reprezentacijom. Poznato je kako Messi u tri velika finala (dvije Copa Americe i Svjetsko prvenstvo) nije uspio odvesti Argentinu do pobjedničkog trona.

Iza Messija, kao drugi najbolji u povijesti, je Diego Armando Maradona, dakle još jedan Argentinac.

U obrazloženju se kaže kako je 'Mali Zeleni' najzaslužniji što je Argentina postala svjetskim prvakom 1986. u Meksiku. Ipak, on je osvojio ukupno znatno manje naslova od Messija, postigao manje golova, a nije imao ni takvu konzistentnost kao Messi.

Nakon argentinskog dvojca, ‚Voetbal International‘ je na treće mjesto svrstao Johana Cruyffa. Cruyff je dao nemjerljiv doprinos razvoju nogometne igre, što kao profesionalni nogometaš, što kao trener. U njegovo vrijeme strah je diljem nogometnoga svijeta sijala čuvena nizozemska "Paklena naranča".

Tek nakon ovoga trojca u pet najboljih svih vremena svrstani su Pele i Alfredo Di Stéfano, čiji su profesionalni uspjesi nastali u epohi u kojoj nogomet nije bio na tako visokoj razini profesionalizma, zbog čaga i jesu svrstani ispod Messija, Maradone i Cruyffa.

Iako mnogi stalno pokušavaju uspoređivati Messija i Cristiana Ronalda, ‚Voetbal International‘ nije našao mjesto za Portugalca među pet najboljih.

Za razliku od Messija, Cristiano Ronaldo ima trofej s reprezentacijom, no Argentinac ima čak devet pehara više u odnosu na Portugalca, kao i jednu Zlatnu loptu više.

Kopirati
Drag cursor here to close