Skinuli Njemačku s trona

Nizozemke prvi put europske prvakinje

Sport / Flash | 06. 08. 2017. u 18:01 D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometašice Nizozemske po prvi put u povijesti postale su europskim prvakinjama nakon što su u finalnom dvoboju odigranom u nedjelju u Enschedeu svladale Dansku sa 4-2 (2-2).

Gošće iz Danske povele su u 6. minuti pogotkom Nadim iz kaznenog udarca. Na 1-1 izjednačila je Miedema u 10. minuti, a za prvo vodstvo Nizozemske pogodila je Martens u 28. minuti. Danska je izjednačila na 2-2 u 33. minuti pogotkom Harder. Međutim, u nastavku su Dankinje pale pod pritiskom domaćih nogometašica. U 51. minuti za 3-2 pogodila je Spitse, a prvi naslov za za Nizozemke potvrdila je Miedema u 89. minuti svojim drugim pogotkom.

Nizozemska je na europskom tronu naslijedila Njemačku, koja je vladala čak 22 godine i osvojila šest uzastopnih naslova kontinentalnog prvaka. Njemice su u četvrtfinalu izbacile Dankinje svladavši ih sa 2-1, a u polufinalu su svladale Austriju sa 1-0.

Nizozemska je na putu do naslova na domaćem terenu u četvrtfinalu svladala Švedsku sa 2-0, a u polufinalu bila bolja od Engleske sa 3-0.

Kopirati
Drag cursor here to close