nevjerojatna cifra

Neymar u kontaktu s PSG-om: Pada li rekord svih rekorda?

Sport / Flash | 18. 07. 2017. u 11:27 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otac Barcelonine zvijezde Neymara boravi u Parizu, gdje će se susresti s predsjednikom PSG-a Nasserom Al-Khelaïfijem, a sve s ciljem da razmotre opcije potencijalno najskupljeg transfera u povijesti nogometa.

Naime, Barcelona je istrajna na planu dovođenju Marca Verattija, a onda je PSG počeo ''piliti naopako''.

Neymarova početna opcija izlazne klauzule iz ugovora s Barcelonom narasla je ove godine sa 250 na 222 milijuna eura, a iduće godine je to već četvrt milijarde (250 milijuna).

Budući da Veratti košta 100 milijuna, bogati šeik bi u slučaju kupovine Neymara mogao proći ''jeftinije''.

Blaugrana bi dobila željenog veznjaka i gomilu novca, a izgubila brazilskog napadača.

Što se tiče Neymara osobno, za igrača njegova kalibra ovaj potez nije posve motiviran novcem. Neymar želi biti kamen temeljac velikog projekta PSG-a, bez da bude u sjeni svojih suigrača.

On vjeruje da je uz Lionela Messija naučio sve što se naučiti može i kako je sada vrijeme da krene u realizaciju svojih nastojanja da postane najbolji igrač na svijetu, što je prilično težak zadatak s Messijem u istoj garderobi.

Stoga je za vrijeme godišnjeg odmora ovoga ljeta i bio tajnovit, kazavši kako ne zna što donosi budućnost.

U Barceloni pak vjeruju kako i predstojeća sezona jamči da će katalonski tim imati ubojiti trio u napadu: Neymar, Lionel Messi i Luis Suárez.

Tehnički direktor Barcelone Robert Fernández kazao je na tiskovnoj konferenciji kako njima nije cilj izgubiti važne igrača da bi dobili Verattija.

"Ne vjerujem da će netko platiti Neymarovu otkupnu klauzulu. Uostalom, nama je cilj dobiti Verattija i istodobno zadržati ključne igrače", kazao je Fernández, prenosi AS.

Fernández je jednako odlučno odbio i mogućnost da Ivan Rakitić bude dijelom paketa koji bi bio ponuđen PSG-u kao zalog za Marca Verattija.

Kopirati
Drag cursor here to close