Neuer po treći puta najbolji vratar svijeta

Sport / Flash | 08. 01. 2016. u 11:15 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nijemac Manuel Neuer po treći puta je izabran za najboljeg vratar svijeta u izboru Međunarodnog instituta za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS).

U istom izboru hrvatski reprezentativac Danijel Subašić proglašen je za desetog vratara svijeta u 2015. Godini.

Subašić je dobio četiri boda, što mu je bilo dovoljno da se uvrsti među desetoricu najboljih, a njegove obrane u francuskom prvoligašu Monacu i hrvatskoj reprezentaciji u protekloj godini nisu prošle nezapaženo.
Nijemac na vratima Bayerna Manuel Neuer opet je bez konkurencije slavio s 188 bodova, 110 bodova više od Juventusova Gian Luigija Buffona. Već treću godinu zaredom Nijemac osvaja izbor s više od 100 bodova prednosti, a Neuer opasno prijeti Španjolcu Ikeru Casillasu, koji je od 2008. do 2012. godine pet puta osvajao titulu.

Vratar Barcelone Čileanac Cllaudio Bravo (45) bio je treći, a među desetoricom najboljih su David De Gea (Manchester United), Thiebau Curtois (Chelsea), Petr Čeh (Arsenal), Marcelo Barrovero (River Plate), Marc Andre Ter Stegen (Barcelona) i Iker Casillas (Porto).

U izboru su sudjelovali nogometni stručnjaci iz 50 zemalja, a među njima su bili i legandarni vratari Walter Zenga, Oliver Kahn i Jose Luis Chilavert.

Kopirati
Drag cursor here to close