selfie s ekipom

Nesvakidašnja proslava gola Douglasa Coste - selfie bez kartona!

Sport / Flash | 23. 10. 2016. u 10:03 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po svemu sudeći dobivamo novi način proslave zgoditka u nogometu, barem ako je suditi po jučerašnjem selfiju Brazilca Douglasa Coste, koji je nakon pogotka za 2:0 (31. minuta) protiv Borussije M'Gladbach potrčao prema tribini i na zaista nesvakidašnji način ovjekovječio svoje slavlje.

Da nogometaši nakon postignutog gola trče prema tribinama, čest je i uobičajen slučaj, ali da rade selfie, do sada nije bilo.

Costa je naime stao uz prvi red gledatelja gdje se nalazio njegov rođak Stefano Costa i prijatelj nogometaševe sestre Amande, Yan Perin, te su ''okinuli'' nekoliko zajedničkih fotografija.

Javnost se u Njemačkoj pita, je li ovo zabavno, nestašno i se radi o nedostatuku respekta u odnosu na 'pravila igre'?

Sudac dr. Drees može živjeti s tim

Sudac susreta Jochen Drees izjavio je za ARD kako je i sam bio više nego iznenađen.

"Bio sam zatečen kad mi je četvrti sudac na to skrenuo pozornost riječima 'pazi, ovaj ti je istrčao vani'. Tada sam i ja isto to primijetio", kazao je glavni djelitelj pravde na ovom susretu.

Navijači se pitaju zašto nogometaš dobiva žuti karton kad skine dres nakon postizanja gola, a ne kad napravi selfie.

Za Dreesa je najvažnije da igrači ne skidaju dres. I da ne omalovažavaju ljude oko sebe.

"Za nas je samo bitno je li prešao preko ograde koja odvaja gledatelje. Ili primjerice, je li napravio neprimjerene geste. Ne postoji pravilo koje kaže kako igrač ne smije napraviti selfie. Sve dok ne radi nešto što će ismijavati protivnika, nije mi poznato pravilo kojim bismo spriječili način njegove proslave zgoditka. Ako ne postoji pisano pravilo, sucima je ostavljen određeni slobodan prostor", kazao je dalje Drees.

Na koncu je kazao nešto što uistinu suca čini simpatičnim.

"Za mene osobno to je jedna lijepa stvar. Nije nikoga na bilo koji način povrijedio i nije odugovlačio s nastavkom igre. Osobno nalazim da je to OK. Nadležni trebaju razmisliti hoće li to u budućnosti trebati na bilo koji način sankcionirati, odnosno zabraniti, kako bi igrači znali da to ne dolazi u obzir", kazao je sudac kojemu je ovaj Costin potez očito bio simpatičan.

Što kažu suigrači?

"Meni to ništa ne znači, to je više stvar kakav si tip. Ali, ako netko stalno postiže golove, može, što se mene tiče, raditi 100 selfija u sezoni", kazao je Costin suigrač Mats Hummels.

"Ja se ne bih usudio učiniti takvo nešto. Ali on je tip veseljaka i nadam se da mu nitko neće zamjeriti", kazao je Kimmich.

"Da je to postojalo u naše vrijeme, možda bismo to i sami već uradili. Čekam još da netko od nas ovakav trenutak prenosi live na Facebooku...", kazao je Bayernov Boss, slavni Rummenigge.

"Neobične proslave gola za mene su uvijek pozitivna stvar. Sjetite se primjerice Giovanea Elbera, kad se urolao u jedan tepih", kaže Thomas Müller.

Trener Ancelotti također ne vidi nikakav problem u Costinome načinu proslave pogotka.

"Živimo u vrijeme društvenih mreža. Ako je na taj način proslavio svoj prvi gol po povratku na teren nakon ozljede, možemo razumjeti. Ipak, drugi put treba meni to najaviti, kako bismo se zajednički slikali", kaže opušteno Ancelotti.


Kopirati
Drag cursor here to close