Turnir

Nekadašnji član šahovskog kluba, Mostaru poklonio turnir

Sport / Flash | 03. 09. 2016. u 15:15 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šahovski klub 'Mostar' je uz pomoć sponzora i prijatelja Davorina Jurovickog Mostarca sa kanadskom adresom, organizirao turnir pod nazivom 'Mostarsko ljeto 2016', koji se održao u prostorijama ŠK 'Mostar', u kampusu Univerziteta 'Džemal Bijedić'.

Na turniru je sudjelovalo 19 natjecatelja, od kojih i dva Inter majstora. Turnir je odigran po pravilima FIDE od devet kola uz tempo od 10 minuta po igraču.

Nakon uzbudljivog nadmetanja prvo mjesto osvojio je Ivan Sesar sa 7,5 bodova, drugo mjesto Atif Dumpor sa 7 bodova, treće mjesto Nikica Vego sa 6,5 bodova i četvrto mjesto Vitomir Arapović sa 6,5 bodova.

Na samom otvaranju turnira Milan Jovičić u ime Šahovskog kluba 'Mostar' je uručio zahvalnicu za doprinos organizacije šahovskog turnira 'Mostarsko ljeto 2016' Davorinu Jurovickom. Jurovicki se obratio prisutnima sa prigodnim govorom. Nakon uvodnog govora svečanim činom povlačenja prvog poteza Jurovicki je otvorio turnir.

Jurovicki je nekad bio član ŠK 'Mostar', a ovaj put je odlučio pomoći svojim sugrađanima osiguravši 10 vrijednih novčanih nagrada za najbolje na turniru.

Jurovicki je imao veliku želju da svoj kratki boravak u Mostaru iskoristi na način da sve Mostarce, ljubitelje šaha počasti ovim prigodnim turnirom, samim tim da se druži sa svojim sugrađanima i prijateljima. Suci turnira su bili DA Omer Faladžić i KA Alen Omerčić.

Kopirati
Drag cursor here to close