Divljanje

Navijači FK Sarajevo napali konduktera, željezničku stanicu i autobus

Sport / Flash | 17. 09. 2014. u 13:26 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko 20 navijača Fudbalskog kluba Sarajevo, koji su krenuli u jutarnjim satima vlakom u Konjic, napali su konduktera kada im je zatražio vozne karte koje nisu imali, a potom su kamenovali željezničku stanicu.

Senka Račić, Načelnica službe za odnose s javnošću JP Željeznice FBiH (ŽFBiH) potvrdila je da se incident dogodio u Hadžićima, a navijači su se prevozili lokalnim vlakom Sarajevo - Konjic koji je krenuo jutros u 07:15 sati.

"Tijekom vožnje kondukter Dž.S. zatražio je od njih da pokažu vozne karte ili da ih kupe ukoliko ih nemaju. Navijači su uz vrijeđanje konduktera odbili kupiti kartu nakon čega je on pozvao pripadnike Policijske uprave Hadžići. Kad je stigla policija navijači su fizički nasrnuli na konduktera i nanijeli mu tjelesne ozljede. Kondukter se uspio skloniti u stanicu u Hadžićima, nakon čega su navijači zapalili baklju i kamenovali stanicu na kojoj je pričinjena materijalna šteta", rekla je Račić u izjavi za medije.

Nakon ovog incidenta Željeznice FBiH otkazale su ovaj vlak iz prometa i vratile ga na opravku. Kako je za Klix potvrđeno u MUP-u KS, navijači su nakon ovog incidenta krenuli putem M-17 pri čemu je jedan od navijača uzeo kamen i razbio stakla na autobusa u vlasništvu JKP GRAS. Riječ je o E. B. 1995. godište, kojeg je policija PU Hadžići pozvala u stanicu.

ŽFBiH su ponovo uputile apel svim navijačkim grupama koje koriste vlak da poštuju predviđene propise kako ne bi ugrožavale svoju i sigurnost ostalih putnika, te da ne devastiraju željezničku imovinu koju, kako ističu, s naporom obnavljaju. Navijači su krenuli u Konjic kako bi gledali utakmicu FK Igman - FK Sarajevo koja počinje u 16:00 sati, prenosi Klix.

Kopirati
Drag cursor here to close