Festival ženskog nogometa

Najmlađe nogometašice se družile u Mostar

Sport / Flash | 29. 06. 2017. u 12:59 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar je danas bio domaćin drugog dijela Festivala ženskog nogometa koji se ove godine po šesti put održava u organizaciji Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Kao i prije dva dana u Banjaluci i ovaj put veliki broj djevojčica je pokazao interes za ovom igrom i na terenu stadiona FK Velež najmlađe igračice pokazale su zavidno nogometno umijeće, priopćeno je iz NSBiH.

Na današnjoj manifestaciji su sudjelovale igračice klubova: Brotnjo, Emina, Sloga Ljubuški, Široki Brijeg, Neretva Jablanica, Glasinac Sokolac i Mladost Rogatica.

Trenerica u kadetskoj reprezentaciji BiH i ŽFK Neretva Sabina Pehić zahvalila se NSBiH na još jednoj uspješnoj organizaciji ovog festivala, piše Fena.

''Ovo je velika stvar za uspon ženskog nogometa u Bosni i Hercegovini. Moj klub je uvijek tu na festivalu i drago mi je da naše igračice imaju priliku da se druže sa djevojčicama iz cijele države, a i mi treneri imamo priliku da otkrijemo nove talente'', kazala je Pehić.

Posljednja manifestacija u sklopu ovogodišnjeg festivala će biti održana u petak u Trening centru NSBiH u Zenici s početkom u 10.00 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close