barca bez gasa

Najlošiji start Barcelone u Primeri nakon 11 godina

Sport / Flash | 03. 10. 2016. u 23:06 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Barceloninih 13 bodova nakon sedam odigranih kola španjolske Primere najslabiji je start katalonskog kluba još od 2005. godine.

Blaugrana je u dosadašnjem tijeku sezone ostvarila četiri pobjede, dva poraza (u zadnjoj utakmici sa Celtom iz Viga i ranije domaći poraz od Alavésa) i jedan neriješen rezultat (Atletico Madrid).

Zanimljivo je da je Barca u sezoni 2005/2006, kada je imala i nešto lošiji sart od sadašnjega, na kraju prigrabila povijesnu dvostruku krunu - osvojila je i Primeru i Ligu prvaka.

Tada su pod vodstvom Frank Rijkaard, čija je glavna zvijezda bio Ronaldinho, osvojili samo deset bodova u sedam utakmica - dakle tri boda manje nego u dosadašnjih sedam kola ove sezone, podsjeća web izdanje AS-a.

Tada su zabilježili dvije pobjede, jedan poraz i čak četiri remija.

Ako bi išlo po analogiji, nakon lošega starta opet slijedi osvajanje La Lige i Champions Leaguea.

Rijkaard i Ronaldinho 2005.

Ipak, gleda li se trenutačna igra Barcelone, odnosno - kako reče trener Luis Enrique - najbolje momčadi koju je ikad trenirao, stvarnost je za aktualnog španjolskog prvaka ovih dana potpuno drukčija.

Ozljeda Lionela Messija, loša forma 'sidraša' Sergia Busquetsa i 'ludovanje' vratara Ter Stegen u zadnjoj utakmici na Balaídosu pokazuju niz slabih točaka ove ekipe, koje, ako se poslože, i Barcelonu čine iznimno ranjivom ili u najmanju ruku - manje učinkovitom.

Osim toga, trenutna igra Neymara i Luisa Suareza, osobito Urugvajca, ne podsjeća na ovaj dvojac iz većega dijela prošle sezone.

Nakon reprezentativne pauze, Barcelonu očekuje novi okršaj u Primeri (Deportivo La Coruña gostuje na Cam Nou 15. listopada), a odmah potom i u Ligi prvaka (s Manchester Cityjem 19. listopada).

Kopirati
Drag cursor here to close