Red Bull Cliff Diving

Najbolji svjetski skakači stižu u Mostar

Sport / Flash | 31. 07. 2015. u 09:51 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveća svjetska serija skokova u vodu Red Bull Cliff Diving, 15. kolovoza stiže u Mostar gdje će s platforme na Starom mostu, nakon Kolumbije, Francuske, SAD-a, Danske i Portugala, odraditi šestu stanicu ovogodišnjeg natjecanja, kazao je za Fenu jedan od organizatora događaja.

Po njegovim riječima, bit će ukupno 14 skakača, među kojima su Orlando Duque, Gary Hunt... Red Bull Cliff ima 10 stalnih skakača, no na svakoj stanici dodjeljuju se još četiri pozivnice, tako da će i u Mostaru biti ukupno 14 skakača.

Na pitanje novinara postoji li mogućnost da netko od domaćih skakača dobije pozivnicu, organizatori ističu kako pozivnice obično i služe tome da se iz zemlje u kojoj se održava natjecanje pozove netko od domaćih skakača, no nažalost u BiH nitko ne radi Cliff Diving tako da nijedan skakač neće biti iz BiH.

Red Bull Cliff Diving jedini je ekstremni sport u kojem sportaši sudjeluju bez ikakve zaštititne opreme, a u Mostaru će skakati s 27 metara visoke platforme koja će biti postavljena na Starom mostu.

Inače, točka odraza Red Bull Cliff skakača je tri puta viša od najviše olimpijske skakaonice. Žiri će se sastojati od standardnih pet članova koji prate svjetsko prvenstvo.

Nakon Mostara svjetska serija skokova 2015. seli u Italiju pa zatim u Španjolsku. Red Bull Cliff Diving bira samo najljepše svjetske lokacije, a ove je godine ta čast pripala i BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close