Wimbledon

Nadala torpedirao 100. igrač svijeta, Čilić i Lučić u trećem kolu

Sport / Flash | 28. 06. 2012. u 21:27 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić i Mirjana Lučić plasirali su se u treće kolo trećeg ovogodišnjeg Grand Slam turnira Wimbledona. Nažalost, drugo kolo bilo je kobno za Ivu Karlovića.

Čilić, koji je postavljen za 16. nositelja, slavio je u drugom kolu protiv Poljaka Lukasza Kubota s uvjerljivih 7:6 (4), 6:2 i 6:1.

Neočeivano je puno muke u 2. kolu Wimbledona drugom nositelju Rafaelu Nadalu zadao 100. tenisač svijeta Čeh Lukaš Rosol. Kod rezultata 2:2 u setovima dvoboj je prekinut zbog mraka, pa potom i nastavljen, a Nadal je konačno i pokleknuo. Senzacija za kraj ludog dana u All England Clubu! .

Rosol je vjerojatno u prva tri seta odigrao meč života jer je nakon velike borbe tek s 11:9 izgubio tie-break, a potom dobio naredna dva seta i poveo s 2-1. No, u četvrtom setu je njegova igra osjetno pala pa je Španjolac brzo dobio taj dio sa 6:2.

U drugom kolu Lučić je priredila veliko iznenađenje i sa 6:4 i 6:3 izbacila devetu nositeljicu Francuskinju Marion Bartoli.

Za ulazak u osminu finala Lučić će igrati protiv 21. nositeljice Talijanke Roberte Vinci. Bit će to njihov drugi dvoboj, a Lučić je prošle godine slavila na travi Birminghama.

Iznenađenje nije uspio prirediti i Ivo Karlović, koji je u drugom kolu izgubio od najveće domaće uzdanice i četvrtog nositelja Andyja Murraya. Div sa Šalate namučio je Murraya, koji je na kraju slavio sa 7:5, 6:7 (5), 6:2 i 7:6 (4).

Kopirati
Drag cursor here to close